Nicolai Rasmussen forud for U23 VM: Jeg har haft en skuffende sæson

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

Nicolai Rasmussen mener ikke, at indeværende sæson har levet op til egne forventninger.

20-årige Nicolai Rasmussen fra Potten Dartklub står i denne weekend over for en af sin karrieres største udfordringer, når han på mandag deltager ved PDC’s verdensmesterskab for U23-spillere. En deltagelse som blev sikret tilbage i august ved PDC Nordic & Baltics kvalifikationsturnering.

Foruden Nicolai Rasmussen vil 95 øvrige ungdomsspillere være deltagende, udgjort af 23 regionale kvalifikationsspillere samt de 73 øverst placerede på Development Tour-ranglisten som ikke har vundet en billet gennem kvalifikationsturneringerne. Blandt de på forhånd kvalificerede spillere er en lang række af allerede profilerede talenter, heriblandt sidste års vinder, Dimitri van den Bergh, samt stortalenterne Jeffrey de Zwaan, Martin Schindler, Rowby-John Rodriquez, Dawson Murschell, Ted Evetts og Luke Humphries.

VM-formatet er i år ændret, således at man ikke længere spillere cup-kampe fra start. I stedet vil spillerne være inddelt i tremandspuljer, hvor vinderen af hver pulje går videre blandt de sidste 32. Herfra spilles der frem til og med semifinalerne, hvorefter finalen bliver afgjort den 25. november i forbindelse med finalerne ved Players Championship Finals.

Forinden mandagens VM, som en anden dansker, den 22-årige landsholdsspiller, Daniel Jensen, fortsat har en snæver chance for at kvalificere sig til, indledes weekenden med sæsonens fire afsluttende Development Tours, hvor Nicolai Rasmussen får muligheden for at krydse klinger med verdenseliten en sidste gang, før det for alvor går løs på mandag. I den forbindelse nægter 1. divisionsspilleren at opstille målsætninger forud for turneringerne.

LÆS OGSÅ: Sidste udkald for Nicolai Rasmussen og Daniel Jensen ved weekendens afgørende Development Tour

Hvordan er formen?

– Bedre og bedre. Jeg har haft et stykke tid, hvor jeg ikke har ramt det store, men det går i den rigtige retning, fortæller Nicolai Rasmussen.

De spillere du omgås til dagligt, blandt andet spillerne på første- og andetholdet i Potten, de beretter gerne, at du er enormt velspillende under træning. Selv siger du, at du ikke har formået at konvertere dit træningsspil til kampbanerne. Hvor langt er du fra at indfri dit potentiale i kampsituationer?

– Meget langt. Jeg kan ikke forklare hvorfor, men jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at det er et spørgsmål om tid.

Du er allerede kvalificeret til U23-VM, og behøver derfor ikke tænke på Development Tour-ranglisten. Betyder det, at du kan spille mere frit lørdag og søndag?

– Det kunne jeg gøre under alle omstændigheder. Jeg står ikke fra starten af sæsonen og tænker: “Nu er det nu.” Det ligger kun unødigt pres på mig selv, så det er der jo ingen grund til.

Hvad er din målsætning forud for weekenden og mandagens turneringer?

– Jeg opstiller aldrig målsætninger, før jeg tager derover (på Development Touren, red.). Det er niveauet for højt til, og så risikerer man bare at blive skuffet. Så det tager jeg bare, som det kommer, udtaler Nicolai Rasmussen, som alt i alt har haft en svær sæson på Development Touren, hvor han i skrivende stund er placeret som nummer 123 på ranglisten efter at have deltaget i 12 af sæsonens hidtil 16 afviklede turneringer.

Føler du, manglende målsætninger eller ej, at du kan være tilfreds med din sæson i år?

– Nej, det synes jeg ikke. Jeg føler, at jeg har underpræsteret hver gang vi (ham selv og Daniel Jensen, red.) har været afsted. Så nej, jeg er ikke tilfreds, også selvom jeg ikke på forhånd har haft nogle målsætninger til ranglisteplaceringer eller lignende.

Hvis du alligevel skal sætte tal på, hvor føler du så, at du hører hjemme på U23-ranglisten?

– I hvert fald i top 50. Nok også højere. Men det er svært at sige, for hver gang man er afsted, så kommer der nogle nye, som man aldrig har set før, som viser sig at være fantastiske dartspillere.

Har du heller ikke opstillet forventninger eller målsætninger til VM?

– Der tør jeg heller ikke forvente noget. Jeg håber da, at jeg rammer dagen og får nogle kampe under bæltet, men ligefrem at sætte forventninger på forhånd, det er blot unødigt pres. Derudover kender vi jo ikke lodtrækningen før på mandag, så det ville være spil af tid at tænke på allerede nu.

Hvad vil du betegne som de primære forskelle på Development Touren kontra danske stævner og turneringer?

– Man kan slet ikke sammenligne de to ting. I PDC et setuppet meget mere professionelt, og man kan under ingen omstændigheder tillade sig at misse sine doubler. Herhjemme er det en anden sag. Her er der mere plads til hygge, og niveauet er ikke så højt. Herhjemme kan du godt være heldig at vinde en kamp i 24, 25 og 28 dart. Den går bare ikke derover.

Nicolai Rasmussen og Daniel Jensen skal i første omgang i aktion på Development Touren lørdag og søndag. Herefter vil det vise sig, om også Daniel Jensen formår at kvalificere sig til mandagens verdensmesterskab.

Lodtrækningerne til weekendens fire turneringer og mandagens U23-VM vil først blive offentliggjort på de respektive spilledage. Det vil i øvrigt være muligt at følge live-opdateringer fra kampene på DartConnect.com.

Program for weekendens Development Tour
Lørdag 3. november: Development Tour 17 & 18
Søndag 4. november: Development Tour 19 & 20
Mandag 5. november: U23-VM (til og med semifinaler)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*