Helsinghof tager det en kamp ad gangen

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: DDU

Denmark Open og Masters er lige på trapperne og vi har taget en kort snak med Lars Helsinghof.

Lørdag spilles Denmark Open og søndag er det Masters. Forud for turneringerne har dartnyheder snakket med Per Laursen og Brian Løkken. Torsdag blev det også til en snak med Lars Helsinghof.

– Forventningerne er, at jeg skal gå ud og gøre det så godt som muligt, set ud fra, at jeg ikke har set lodtrækningen. Så det er en kamp ad gangen. Jeg går ud og gør det bedste i hver enkelt kamp, men eftersom jeg ikke har set lodtrækningen endnu, så er jeg nødt til at tage det en kamp ad gangen.

Det er dog ikke fordi, at Lars har tænkt sig at hvile på laurbærene.

– Selvfølgelig satser jeg på, at nå så langt som muligt. Men jeg prøvede jo for nogle år tilbage, at jeg var i super form, men så rendte jeg bare ind i en rigtig velspillende Daniel Larsson. Så kan god form pludselig være nok så godt, så hvis man render ind i de forkerte, på det forkerte tidspunkter, så kan det jo godt blive noget skidt.

Når man beder Lars om, at kigge på favoritterne til turneringen, så er han meget enig med Brian Løkken og Per Laursen, som vi tidligere har interviewet.

– Du har jo de gængse englændere, men nu begravede Scott Mitchell jo sin mor her forleden, så det er jo ikke sikkert, at han lige har hovedet skruet rigtigt på, men ellers ville han jo være en favorit. Der er Scott Waites og så en outsider i Darius Labanauskas. Han er frygtelig, frygtelig stabil og så synes jeg, at han over det sidste år har hævet sit niveau og samtidig bevaret den her stabilitet. Jeg tror man gør klogt i at regne ham med i favoritfeltet.

Indenfor de danske grænser nævner Lars også de navne, som vi tidligere har hørt.

– Det har jo meget med lodtrækningen at gøre, men der er jo åbenlyst Per Laursen. Det kræver for alle danskere, at de har dagen, men Per, Mogens ‘Turbo’ (Christensen, red.), Alex Jensen og Brian Løkken.

Per Laursen og Brian Løkken nævnte også Vladimir Andersen, hvad tænker du der?

– Nu er det længe siden jeg har set ham, men hvis han har dagen, så er han da bestemt en der kunne nå lige så langt som Per kan. Hvis hovedet er skruet rigtig på den dag, så er han uhyggelig farlig. Hans evner er der jo ingen tvivl om, han er jo en guds-benådet dartspiller.

Lars river dog lige et par kaniner op af hatten sidst i interviewet.

– Når vi snakker danskere, så skal man bestemt heller ikke glemme en Ulrich Meyn. Jeg ved godt han går og hygger sig lidt derhjemme, men jeg tvivler på, at han har glemt hvor pilene skal sidde henne. Måske også holde lidt øje med, med forbehold for lodtrækningen, men Nicolai Rasmussen. Han træner rigtig, rigtig godt. Jeg træner lidt med ham for tiden og der sker virkelig nogle ting på skiven. Jeg siger ikke Nicolai står i en kvartfinale, men hold nu op han er i god form.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*