Sidste udkald for Nicolai Rasmussen og Daniel Jensen ved weekendens afgørende Development Tour

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig & Dansk Dart Union

Mens Nicolai Rasmussen er sikret deltagelse ved PDC’s U23 VM, så jagter Daniel Jensen en spinkel chance for at gå sin landsmand i bedene. 

Mandag den 5. november spiller 96 af verdens bedste ungdomsspillere om en plads i finalen ved PDC’s verdensmesterskab for U23-spillere.

Her er danske Nicolai Rasmussen fra Potten Dartklub allerede sikret deltagelse, idet han klarede sig igennem den skandinavisk/baltiske kvalifikationsturnering. Ved samme lejlighed tabte Daniel Jensen noget overraskende sin afgørende kamp, hvilket betød at svenske Hampus Norrström istedet løb afsted med den sidste af de to PDCNB-pladser.

LÆS OGSÅ: Nicolai Rasmussen kvalificeret til PDC’s U23 verdensmesterskab

Daniel Jensen har ellers været kvalificeret til U23-VM i både 2016 og 2017, men en kombination af svingende præstationer og hårdere konkurrence på Development Touren har resulteret i, at et hattrick af VM-deltagelser nu hænger i en tynd tråd.

På nuværende tidspunkt er der maksimalt 73 pladser ved ungdomsverdensmesterskabet at spille om. I den forbindelse vil de 73 pladser blive fordelt til de 73 højest placerede spillere på Development Tour-ranglisten, som ikke allerede er kvalificeret via en regional kvalifikationsturnering, hvilket er tilfældet for Bradley Brooks, Dawson Murschell og Rusty-Jake Rodriguez.

I den forbindelse er Daniel Jensen i skrivende stund placeret som nummer 134 på ranglisten med 150 pund tilskrevet sit navn, hvilket betyder, at der er 300 punds forskel fra Daniel Jensen op til nummer 76 på ranglisten, som altså tegner til at blive den sidste VM-adgangsgivende placering. Det er derfor en enorm stor opgave som den 22-årige landsholdsspiller står overfor, særligt set i lyset af at det i de hidtil 11 foregående turneringsdeltagelser blot er blevet til 150 pund i præmiepenge, og at han nu kun har fire tilbageværende events til at rette op på tingene i.

Præmiefordeling på PDC’s Development- og Challenge Tour:
Sidste 64: £50
Sidste 32: £100
Sidste 16: £200
Kvartfinale: £300
Semifinale: £500
Finale: £1000
Vinder: £2000

Lodtrækningerne til weekendens fire turneringer og mandagens U23-VM vil først blive offentliggjort på de respektive spilledage. Det vil i øvrigt være muligt at følge live-opdateringer fra kampene på DartConnect.com.

Program for weekendens Development Tour
Lørdag 3. november: Development Tour 17 & 18
Søndag 4. november: Development Tour 19 & 20
Mandag 5. november: U23-VM (til og med semifinaler)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*