Optakt: I dag starter World Series of Darts finals

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Mensur Suljovic vil for en sjælden gangs skyld være på hjemmebane, når han i weekenden jagter sejren ved World Series of Darts finals.

Vi er efterhånden nået den periode af sæsonen, hvor PDC-toppen for alvor håber at formbarometeret topper. Med blot en halvanden måned til verdensmesterskabet kastes igang, er denne weekends World Series of Darts, efterfulgt af Grand Slam og Players Championships Finals, sidste chance for at sætte sig i respekt overfor konkurrenterne.

I den henseende var det da også til stor begejstring for tilhængere af James Wade, da han i sidste weekend vandt sin første major i mere end fire år ved European Championship. Uden for alvor at brillere lykkedes det alligevel for den nu ni-dobbelte major-vinder at udsende et utvetydigt budskab om, at ‘The Machine’ fortsat har hvad der skal til for at vinde de største titler.

Den bølge skal James Wade så forsøge at ride videre på ved denne weekends World Series Finals, når han i fredagens sidste kamp møder Ross Smith i en direkte duel om en af de eftertragtede pladser i turneringens anden runde.

World Series of Darts er mest af alt anset som en opvisningsturnering for PDC, men er ikke desto mindre en gylden mulighed for de implicerede spillere til at få testet formen foran et energisk østrigsk hjemmebanepublikum i hovedstaden Wien. Her vil særligt Mensur Suljovic føle sig velkommen, når han i lørdagens anden runde tager imod vinderen af det førnævnte opgør mellem James Wade og Ross Smith.

Med godt og vel 423.000 danske kroner til vinderen af turneringen, så vil de 24 kvalificerede spillere formentlig være rigeligt motiverede, også selvom præmiepengene ved World Series ikke bliver overført til verdensranglisten. Netop derfor vil det heller ikke betyde noget for Michael van Gerwens suveræne førsteplads på PDC’s order of merit, hvis han skulle gå hen og tabe undervejs, også selvom hollænderen har vundet turneringen de sidste tre år, og derfor også er historiens eneste vinder af den seks år gamle turnering, som først i 2015 fik implementeret en egentlig finaleturnering.

Lodtrækningen og kampprogrammet for weekendens World Series finals kan ses her nedenfor. De otte seedede spillere er sikret en plads i turneringens anden runde, hvor man, ligesom i første runde, spiller bedst af 11 legs.

Alle weekendens kampe vil kunne ses live på Viaplay.dk.

2018 bwin World Series of Darts Finals
Lodtrækning
(1) Peter Wright v Gerwyn Price/Royden Lam
(8) Simon Whitlock v Steve Beaton/Daryl Gurney
(5) Michael Smith v Ian White/Kyle Anderson
(4) Gary Anderson v Dave Chisnall/Dawson Murschell
(2) Rob Cross v Jamie Lewis/Dimitri Van den Bergh
(7) Mensur Suljovic v Ross Smith/James Wade
(6) Raymond van Barneveld v Raymond Smith/Keegan Brown
(3) Michael van Gerwen v Maik Langendorf/Damon Heta

Kampprogram
Fredag 2. november (20:00)

Første runde
Raymond Smith v Keegan Brown
Maik Langendorf v Damon Heta
Ian White v Kyle Anderson
Dave Chisnall v Dawson Murschell
Jamie Lewis v Dimitri Van den Bergh
Gerwyn Price v Royden Lam
Steve Beaton v Daryl Gurney
Ross Smith v James Wade

Lørdag 3. november (20:00)
Second Round x8
Michael Smith v Ian White/Kyle Anderson
Raymond van Barneveld v Raymond Smith/Keegan Brown
Gary Anderson v Dave Chisnall/Dawson Murschell
Peter Wright v Gerwyn Price/Royden Lam
Simon Whitlock v Steve Beaton/Daryl Gurney
Rob Cross v Jamie Lewis/Dimitri Van den Bergh
Mensur Suljovic v Ross Smith/James Wade
Michael van Gerwen v Maik Langendorf/Damon Heta

Søndag 4. november
Eftermiddagsprogram (13:45)

Kvartfinaler

Aftenprogram (20:00)
Semifinaler
Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*