Darius Labanauskas vinder årets tredje PDCNB-event

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Nordic & Baltic

Darius Labanauskas har indtil nu haft en forrygende weekend på hjemmebane i Litauens hovedstad Vilnius.

Litauiske Darius Labanauskas vandt lørdag eftermiddag årets tredje PDCNB-event, da han i finalen besejrede norske Cor Dekker med cifrene 6-5. Sejren betyder at den 41-årige tidligere Denmark Open-vinder sniger sig op som nummet ét på den samlede rangliste, mens Cor Dekker rykker hele 15 pladser frem som nummer fem.

Labanauskas sejr skal ses i skyggen af gårsdagens ligeledes gode resultater, hvor han bl.a. vandt den første af to kvalifikationsturneringer til PDC’s Europa Tour.

LÆS OGSÅ: Baltisk dominans ved PDCNB’s Europa Tour kvalifikation

Blandt Labanauskas forhindringer på vejen til den samlede sejr var semifinale opgøret mod danske Per Laursen, som i den forbindelse stod for ikke bare dagens men også sæsonens bedste danske resultat. Semifinale nederlaget betyder at Per Laursen kravler op som nummer syv på den samlede rangliste, hvor målet er at ende i top to, hvilket giver adgang til PDC’s verdensmesterskab, når den sidste ud af i alt ti PDCNB-turneringer er afviklet den 7. oktober. Lørdagens turnering markerede den tredje i rækken, hvortil den fjerde afvikles i morgen.

En anden dansker som leverede et solidt resultat var Randers Dartklubs Nicolai Rasmussen, som i dag kunne fejre sin 20-års fødselsdag. Fødselsdagen blev markeret med en solid kvartfinaleplacering, hvor den tidligere ungdomslandsholdsspiller tabte 6-3 til den senere finalist, Cor Dekker. På vej til kvartfinalen besejrede Nicolai Rasmussen imidlertid overbevisende den syvende-seedede Marko Kantele med 6-2.

– Jeg er nogenlunde tilfreds med spillet, men meget tilfreds med resultatet. Om jeg en dag går hele vejen i PDCNB ved jeg ikke, men jeg tror da på, at det er en mulighed, udtaler Nicolai Rasmussen til Dartnyheder.dk, før han uddyber hvorfor en lang række af de danske spillere vælger ikke at spille lørdagens kvalifikationsturnering til Europa Touren.

– Det bliver for meget i løbet af en dag. Man kan tydeligt mærke, at der ikke er særlig meget energi tilbage til at spille kvalifikations om aftenen, efter man har spillet Pro Tour hele dagen, afslutter han.

Resultater fra dagens kvartfinaler og frem kan ses her nedenfor. De øvrige resultater fra dagens PDCNB turnering kan ses på PDC Nordic & Baltics hjemmeside.

Kvartfinaler
Per Laursen (8) 6-3 Daniel Larsson (1)
Darius Labanauskas (4) 6-2 Mindaugas Barauskas
Johan Engström (7) 6-4 Kim Viljanen (2)
Cor Dekker 6-3 Nicolai Rasmussen

Semifinaler
Darius Labanauskas (4) 6-2 Per Laursen (8)
Cor Dekker 6-5 Johan Engström (7)

Finale
Darius Labanauskas (1) 6-5 Cor Dekker

PDCNB top 10
1. Darius Labanauskas: 1850 (4)
2. Daniel Larsson: 1525 (1)
3. Kim Viljanen: 1525 (2)
4. Ulf Ceder: 925 (3)
5. Cor Dekker: 750 (20)
6. Johan Engström: 650 (8)
7. Per Laursen: 625 (9)
8. Madars Razma: 625 (5)
9. Marko Kantele: 475 (7)
10. Vladimir Andersen: 375 (13)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*