Justin Pipe giver sin forklaring på “hoste-episoden”

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Verdensranglistens nummer 27, Justin Pipe, har ikke været en populær skikkelse ved PDC’s igangværende verdensmesterskab. 

Justin Pipe har været blandt hovedoverskrifterne ved PDC’s igangværende verdensmesterskab. Hele polemikken startede da Justin Pipe i sit opgør mod newzealandske Bernie Smith onsdag d. 20. december blev beskyldt for at hoste bevidst, netop som Bernie Smith havde muligheden for at afgøre kampen. Resultatet blev, at Bernie Smith missede, og at Justin Pipe sidenhen gik hen og vandt kampen, hvilket sikrede Justin Pipe et opgør med Phil Taylor i anden runde – et opgør som endte med et overbevisende nederlag på 4-0.

Forinden opgøret med Phil Taylor deltog Justin Pipe i et interview med den tyske TV-station, Sport 1, hvor verdensranglistens nummer 27 gav sit perspektiv på sagen.

Der har været en del fokus i medierne (red. efter “hoste-episoden” mod Bernie Smith). Kan du forstå hvorfor?

– Ja, selvfølgelig kan jeg forstå det. Det blev bragt i mediernes opmærksomhed torsdag aften, men med meget lidt bevis på at jeg skulle have lavet lyde, udtaler Justin Pipe, inden han forklarer, at vi alle, ifølge ham selv, har prøvet det at skulle hoste eller nyse, og at det mest naturlige i den situation er at tage armen op for munden, og i det hele taget gøre som Justin Pipe selv, da han i sidste ende besejrede Bernie Smith.

Har du talt med Bernie efter kampen?

– Ikke efter kampen, men da jeg blev gjort opmærksom på det (red. mediernes dækning af episoden), den næste morgen, så skrev jeg til Bernie, og Bernie skrev tilbage, og sagde at han ikke hørte noget som helst. Det er blevet blæst ud af proportioner, af én person, som tilsyneladende har noget imod mig. Af hvilken årsag ved jeg ikke. Det kan godt være, at jeg ikke er den hurtigste dartspiller i verden, men alle de andre professionelle vil fortælle dig, at jeg kaster mine pile, tager dem ud, og så går jeg tilbage igen, og så lader jeg dem kaste … Snyd er ikke en del af min natur. Det er ikke en del af min sportslige natur.

Så du siger, at det var ikke med vilje, men du anerkender, at det så en smule unaturligt ud?

– Kropssproget var forfærdeligt. Forstå mig ret, jeg ved at kameraerne er der. Jeg ved de kan se mig. Jeg skjulder intet. Hvis du har i sinde at gøre noget forkert, så skjulder du det. Jeg skjulte ikke noget, udtaler Justin Pipe, inden han forklarer hvorfor han trådte et skridt tilbage, inden han kastede igen. En bevægelse som han ellers er blevet kritiseret for af blandt andre Wayne Mardle, som i SkySports’ dækning af ‘Justin Pipe-sagen’, ikke anså det som en naturlig bevægelse.

– Jeg træder tilbage for at fokusere … Det er der ikke noget forkert i.

– Den konkrete kommentator sagde sågar, ‘han skulle ikke være trådt tilbage der’. Du kan ikke gøre noget for at tilfredsstille den person. Jeg kommer til at se ham på et tidspunkt, og det er muligt vi kommer til at diskutere, og så må vi se hvad han siger til den tid, afslutter Justin Pipe, med en slet skjult hentydning til netop førnævnte Wayne Mardle.

Tror du på Justin Pipes forklaring?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*