Rod Harrington: Man kan aldrig afskrive Phil Taylor

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Phil Taylor har ikke vundet VM siden 2013. Alligevel tror Rod Harrington på, at Phil Taylor fortsat har hvad der skal til, for at lade sig krone som verdensmester for 17. gang i karrieren.

57-årige Phil Taylor skal i løbet af december og, hvis alt går som englænderen håber på, den 1. januar forsøge at tilkæmpe sig en sidste VM-titel, inden karrieren afsluttes.

I første omgang jagter Taylor en sejr over en af sportens måske fremtidige koryfæer, 27-årige Chris Dobey, når de to mødes den 15. december på andendagen af verdensmesterskabet. Alene den kamp kan gå hen og blive en udfordring for Phil Taylor, men ekspert-kommentator og Taylors VM-finalemodstander i 1995, Rod Harrington, er overbevist om, at Taylor fortsat har hvad der skal til, for at gå hele vejen.

– Han har spillet, han har statistikkerne, han har helt sikkert modet og han går på pension, så selv hvis han ikke vinder, så gør det ikke rigtig noget, for han har allerede vundet 16 gange. Men at stoppe på toppen, som han gjorde ved Matchplay, det ville være at drømme-farvel for Phil Taylor, udtaler Sky Sports’ eksperten til SkySports.com.

– Hvis du ser på hvordan han har spillet på visse tidspunkter i år, så har han vundet over Michael (van Gerwen red.) i to major-turneringer; Champions League og World Matchplay – sidstnævnte som alle jo nok husker. Jeg tror ikke vi kan afskrive ham, men han er nødt til at spille exceptionel god dart alene for at nå til finalen – det ved vi, når man ser på bredden af talent i feltet, udtaler Harrington, som dog også kommer med en skjult opfordring til ‘The power’.

– Det eneste Phil Taylor skal gøre er at forholde sig rolig, og ikke blive involveret i nogle stridigheder. Han går på pension, så stop på toppen, og fokuser på dit eget spil. De gange han har ladet sig rive med og blevet ophidset, det er de eneste gange jeg har set hans spil gå ned ad bakke, tilføjer Harrington, formentlig med reference til de episoder, hvor Taylor i år har ageret ukarakteristisk temperamentsfuld både på og væk fra scenen.

Han kommer til at vise følelser

Harrington, som i sin karriere var kendt under navnet “The Price of Style”, er desuden overbevist om, at Taylor vil have følelserne ude på tøjet, når karrieren kommer til en ende– Jeg tror han vil vise følelser den her gang. Hvis Phil Taylor vinder dette års verdensmesterskab, så tror jeg vi kommer til at se et par tåre i hans øjne, udtaler Harrington og fortsætter:

– Han kommer til at forlade det spil han har elsket gennem 30 år. Lad os ikke glemme, at han var en af de oprindelige spillere, som i sin tid gik sammen om at skabe denne forening (PDC red.), uddyber Harrington, som også selv var en af de i alt 16 spillere, som i 1993 brød med BDO for at etablere PDC, dengang kaldet WDC.

– Selv hvis han ikke vinder, så vil vi se en hel del følelser fra ham. Vi andre er også bløde om hjertet og hvis vi ser at Phil Taylor bliver en smule grådkvalt, så er jeg sikker på at vi også kommer til at se en del andre med tåre i øjnene også, tilføjer Harrington.

Håber du, at Phil Taylor slutter karrieren på toppen med en 17. VM-titel?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Phil Taylor som ekspert?

Det er naturligvis oplagt, at Phil Taylor efter sin karriere fortsat vil være engageret i sporten. Først og fremmest vil han fortsat være beskæftiget på opvisnings-scenerne, men spørgsmålet er, om Taylor også har en fremtid som ekspert på TV-skærmene. Til det, svarer Harrington:

– Det tager noget til at vænne sig til, og man vil altid lave rod i den, ligesom jeg gør ret hyppigt. Men Phil Taylors ekspertise er ligeså stor som alle andre som har beskæftiget sig kommentator/ekspert-arbejdet, siger Harrington, inden han tilføjer om kommentator/ekspert-rollen:

– Du snakker om hvad du ser, og nogle gange giver du råd til spillere, uden de ligger mærke til det, hvilket de gør forkert i. Du vil også komme til at ophidse nogle mennesker, men en smule kritik her og der er en del af sporten. Det skaber godt TV, og det er hvad sport handler om.

– Folk har altid haft deres mening om Phil Taylor, så han har ret til at svare igen. Hvis han også har sit at sige om nogle af spillerne, så kunne det blive ret underholdende, afslutter Harrington.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*