Top 5: Disse spillere vil vi savne til VM

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Terry Jenkins var i mange år en favorit hos dartfans verden over – meget tyder nu på, at karrieren er nået til en ende.

PDC’s verdensmesterskab står lige for døren. Med godt og vel en uge til at turneringen skydes igang den 14. december, kan vi forhåbentlig igen i år se frem til et hav af mindeværdige øjeblikke – nøjagtig som traditionen tilfalder det.

VM-finalen mellem Raymond van Barneveld og Phil Taylor fra 2007 står for mange dartfans som det mest mindeværdige øjeblik i VM-historien.

Men som altid vil der også være flere profiler, som ikke vil være at finde blandt de 72 deltagende spillere. Vi har her på Dartnyheder forsøgt at lave en liste med de mest prominente og seværdige spillere som ikke er kvalificeret til det forestående verdensmesterskab. Listen er altså ikke nødvendigvis udarbejdet på baggrund af meritter, men i lige så høj grad spillernes popularitet hos fansene og umiddelbare formkurve.

Et andet kriterium er, at man fortsat skal være aktiv i sporten, alt imens man, for at blive inkluderet på listen, senest skal have deltaget ved VM i 2016 for at være i betragtning. Så selvom mange unægteligt gerne ville have set spillere som Bob Anderson og Dennis Priestly tilbage på scenen, så er det efterhånden flere år siden, at de lagde pilene på hylden. Og selvom spillere som John Part, Ronnie Baxter og Paul Nicholson fortsat er aktive i PDC, så skal vi helt tilbage til 2015, for at kunne dokumentere deres seneste optræden på scenen i Alexandra Palace.

Listen er opdelt i prioriteret rækkefølge.

1. Terry Jenkins

Som danskere husker vi nok bedst Terry Jenkins for hans 9-darter mod Per Laursen ved VM i 2014. I breddere dartkredse er ‘The Bull’ dog ofte omtalt som “den bedste spiller nogensinde, som aldrig vandt en major,” på trods af at have optrådt i hele ni major-finaler.Forinden den indeværende sæson besluttede Jenkins sig for udelukkende at deltage i de turneringer, som han i forvejen var kvalificeret til. Det blev derfor kun til en enkelt optræden på TV, da han tilbage i marts måned deltog ved UK Open. Dermed er Jenkins raslet ned på en 34. plads på verdensranglisten – blot en enkelt placering fra at have kvalificeret sig til VM.

Terry Jenkins har meldt ud, at karrieren nu definitivt er lagt på hylden. En karriere som indebar 13 VM-optrædener, med en enkelt semi-finale som bedste resultat.

Terry Jenkins var i mange år kendt for PDC’s ubetinget andetflotteste overskæg – det måtte vi dog med stor sorg vinke farvel til, da han i 2012 lod sig barbere til fordel for velgørenhed.

2. Corey Cadby

Det australske vidunderbarn har formået at splitte vandene. Nogen kan lide ham, andre kan ikke fordrage ham. Der er dog ingen tvivl om, at 22-årige Cadby har et unægteligt potentiale, omend det ganske vist ikke har været helt så suverænt i år, som det viste sig sidste år. Men mon ikke der blot er tale om en af de “down-perioder”, som alle professionelle dartspillere går gennem på et eller andet tidspunkt i karrieren.

Cadby har tilkendegivet, at han har i sinde at deltage ved januars Q-school, hvor han vil være blandt de absolutte favoritter til at vinde et tour-card. I mellemtiden må vi længes tilbage til sidste års VM-debut, hvor stortalentet led en tidlig exit til Joe Cullen i en yderst velspillet førsterunde-kamp.

3. Wes Newton

Som skribent, må jeg tilstå at være helt grotesk farvet af, at Wes Newton med sit valg af Kisses “Crazy Crazy Nights” er indehaver af min absolutte yndlings walk-on sang blandt de endnu aktive spillere i PDC. Det skal dog ikke tage noget fra Newton, som foruden en formidabel musik-smag, også har et formidabelt CV.

Karrierens højdepunkt var finalen ved UK Open i 2011, hvor Newton, til sin store fortrydelse, led et snævert finale-nederlag på 8-11 til James Wade. En efterfølgende sæson med flere gode resultater, blandt andet en andenplads ved European Championship, banede vejen til en Premier League-billet de to næstfølgende sæsoner. Siden da er det dog gået stærkt ned ad bakke for Newton, som nu definitivt har mistet sit tour-card. 40-årige Newton har dog endnu ikke meldt ud, hvorvidt han har i sinde at deltage ved Q-school, eller om karrieren slutter her.

4. Andy Hamilton

Bedømt ud fra formkurven alene, så er der formentlig ikke særlig mange som kommer til at savne Andy ‘The Hammer’ Hamilton ved det forestående verdensmesterskab. Det er dog ikke mere end seks år siden, at Andy Hamilton for alvor slog igennem med en finaleplads ved verdensmesterskabet, fulgt op af et væld af andre gode resultater. Ved de efterfølgende 16 major-turneringer mellem 2012-2013, lykkedes det ham hele 12 gange, som minimum, at spille sig i en kvartfinale.

I 2014 gik det dog foruroligende hurtigt ned ad bakke. Kun en enkelt gang i løbet af 2014-sæsonen, lykkedes det ham at avancere fra anden runde i de store TV-turneringer, hvortil han gennem hele 2017 end ikke formåede at kvalificere sig til en eneste major. Noget kunne tyde på, at Andy Hamilton har accepteret, at karrieren ender her. Han har i hvert fald besluttet, ikke at deltage ved januars Q-school.

5. Jamie Caven

41-årige Jamie Caven har endnu sin første major-semifinale til gode. Ikke desto mindre har ‘Jabba’ hele syv PDC-titler på samvittigheden, hvilket vidner om et uomgængeligt topniveau.

I år vil være første gang siden 2008, at Caven ikke er kvalificeret til PDC’s verdensmesterskab, hvilket kommer på bagkant af en alt i alt middelmådig sæson. Der er dog intet der indikerer, at Caven ikke har hvad der skal til for at komme stærkere tilbage i den nye sæson.

Hvilken af de følgende spillere kommer du til at savne mest til PDC's VM?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Andre nævneværdige spillere som ikke er kvalificeret til VM 2018.

Ricky Evans
Max Hopp
Jeffrey de Zwaan
Rowby- John Rodriguez
Henrik Vestbo

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*