Minimum to danskere får chancen, når Europa Touren kommer til København

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Per Laursen er den eneste danske dartspiller, som hidtil har formået at kvalificere sig til PDC’s Europa Tour.

Alt afhængig af hvilken retning vinden blæser, så vil Danmark som minimum være repræsenteret af to danskere, når PDC’s Europa Tour næste år gæster Brøndby Hallen i København. Det bekræfter PDC Nordic & Baltic på deres hjemmeside.

Hvis alt går op i en højere enhed, vil der dog være mulighed for at se hele tre danske spillere på scenen.

Danmark vil som udgangspunkt være sikret to pladser, eftersom Danmark som værtsnation vil blive tildelt to pladser til de indledende scenekampe. Hvem der løber afsted med de to ‘biletter’, vil blive afgjort på baggrund af en kvalifikationsturnering.

Foruden kvalifikationsturneringen, vil der også være mulighed for at kvalificere sig på baggrund af PDC’s rangliste, hvoraf den bedst placerede PDC Nordic & Baltic-spiller vil være kvalificeret. Den PDC Nordic & Baltic-spiller som således er højst placeret på PDC’s order og merit frem mod den 21. juni 2018 vil dermed være sikret deltagelse ved PDC’s Europa Tour i København. En turnering som er blevet døbt “Danish Darts Open”.

Kvalifikationsturneringen til Danish Darts Open vil blive afholdt torsdag den 21. juni 2018. Samme dag vil der blive afholdt en lignende kvalifikationsturnering for de øvrige lande som indgår i PDC Nordic & Baltic, hvor der ligeledes vil være to pladser at spille om.

Med den danske kvalifikationsturnering, vil Danmark være sikre på, for første gang siden Dutch Darts Masters i 2012, at have en dansker repræsenteret på PDC’s Europa Tour. Dengang led Per Laursen et tæt 4-6 nederlag til Simon Whitlock, som sidenhen vandt turneringen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*