Useedede Krzysztof Ratajski vinder World Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: BDO

Polske Krzysztof Ratajski vandt sent onsdag aften karrierens ultimativt største sejr, mens Lorraine Winstanley sejrede i damerækken.

For første gang siden Robert Thorntons triumf i 2006 lykkedes det i går for en useedet spiller at vinde Winmau World Masters. Polske Krzysztof Ratajski vandt dermed karrierens indtil nu største sejr, hvilket sikrede ham en præmiesum svarende til godt og vel 212.000 danske kroner.

Vejen til finalen var lang, men ikke desto mindre kom Ratajski på intet tidspunkt i turneringen i problemer. End ikke i onsdagens kvartfinale mod turneringens ubestridte favorit, den regerende Lakeside-vinder Glen Durrant, oplevede Ratajski den store modstand, andet end sin egen, efter utallige missede matchpile, inden han endelig kunne afgøre kampen til 4-2 i set, med et snit på lige over 100.

Igen i semifinalen var den polske nummer ét overlegen. For 2. kamp i træk leverede den tidligere Denmark Open-vinder et snit lige omkring de 100, hvilket sikrede ham en fortjent 5-1 sejr over søndagens vinder af British Open, Cameron Menzies.

Efter to overlegene præstationer på scenen var Ratajski nu favorit i finalen mod den 1. seedede Mark McGeeney. Kampen gik da også derefter, og med et finalegennemsnit på 97,57 og sejrscifrene 6-1, kunne Ratajski lade sig hylde som den første polske major-vinder i historien.

Ratajski krydrede derved sin hidtil absolut bedste sæson, hvor han indtil nu bl.a. har gjort positivt opmærksom på sig selv på PDC’s Europa Tour. På trods af at der kun er en enkelt plads at spille om for de østeuropæiske lande ved Europa Touren, så har Ratajski alligevel formået at kvalificere sig til 11 ud af 12 events.

I damerækken kunne engelske Lorraine Winstanley ligeledes lade sig hylde ovenpå sin største sejr i karrieren, efter sin 5-2 sejr over australske Corrine Hammond i finalen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*