Plaisier og Greaves vandt World Masters – dansker nåede finalen i para-rækken

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Hollandske Wesley Plaisier vandt søndag den prestigefulde WDF-turnering World Masters.

Den 32-årige hollænder Wesley Plaisier skrev sig søndag aften ind i WDF’s historiebøger, da han med et gennemsnit på 96,27 besejrede nordirske Barry Copeland 7-2 i finalen ved Winmau World Masters. Turneringssejren er den ubetinget største i Plaisiers karriere.

Plaisier var på forhånd udråbt som en af de største favoritter ved weekendens turnering, efter han i 2022 flere gange har imponeret på PDC’s Europa Tour. Blandt de øvrige forhåndsfavoritter var spillere som Jelle Klaasen, Kai Fan Leung og James Hurrell.

Beau Greaves dominerede i damerækken

Damerækken ved dette års World Masters blev ikke overraskende vundet af den regerende kvindelige WDF-verdensmester Beau Greaves. Det bare 18-årige stortalent tabte blot fire legs gennem hele turneringen. Finalen blev vundet overbevisende med cifrene 6-0 over spanske Fajardo Almudena. De to mødtes også i finalen ved WDF’s europamesterskaber tilbage i oktober. Her var det ligeledes Beau Greaves, der trak det længste strå.

I herrerækken ved World Masters blev Simon Bak og Tonni Sørensen med deres placeringer blandt de sidste 64 de bedst placerede danskere, mens Michelle Merlit formåede at spille sig blandt de sidste 16 spillere i damerækken.

World Masters regnes af mange for at være den længstlevende majorturnering i dartsporten, men er grundet coronapandemien ikke blevet afholdt siden 2019. Turneringen blev første gang afholdt i 1974, og er siden da blevet vundet af spillere som Eric Bristow, Phil Taylor, Raymond van Barneveld og Michael van Gerwen.

Dansker nåede finalen i para-rækken

Sideløbende med de to hovedturneringer blev der også spillet World Masters for paraspillere. Her blev der spillet i disciplinerne for henholdsvis stående og siddende spillere.

I rækken for siddende spillere lykkedes det danske Carsten Steensig at spille sig hele vejen i finalen, hvor han imidlertid tabte 5-0 til den suveræne belgier Vincent D’Hondt. Carsten Steensig havde forud for finalen blandt andet besejret landsmanden Peter Jakobsen 4-0 i kvartfinalen, inden han i semifinalen vandt 4-2 og belgiske Serge van Belle. Serge van Belle vandt tidligere i år finalen for siddende spillere ved Denmark Open.

Resultater fra World Masters kan findes på DartConnect.


Læs også:

Gerwyn Price er klar til VM: Snitter 132,62 i opvisningskamp

Seks danskere er videre fra gruppespillet ved World Masters

Podcast: Optakt til VM 2023

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*