Ulrich Meyn: Derfor spiller jeg ikke 1. division i år

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Ulrich Meyn var sidste år en altdominerende skikkelse i landets bedste dart-række. Med 81,82 % vundne kampe, var det kun Per Laursen som procentvis vandt flere kampe end landsholdsspilleren. I år har Meyn dog valgt ikke at spille 1. division.

– Jeg ønsker simpelthen at have mere tid sammen med mine børn. Længere er den ikke, udtaler den danske landsholdsspiller, som ikke overraskende også er blevet udtaget til at repræsentere det danske landshold, som til oktober deltager ved VM i Japan.

Meyn vil unægteligt blive savnet hos sidste sæsons DM-sølvvindere. Meyn spår da også selv, at hans klubkammerater kan få det væsentligt sværere i år, sammenlignet med tidligere sæsoner. På spørgsmålet om, hvilke forventninger han har til sine klubkammerater i den kommende sæson, udtaler han:

– De kommer jo formentlig ikke til at ligge i toppen. Hvis de klarer at kvalificere sig til slutspillet, vil det være super flot. Omvendt tror jeg ikke, at de kommer til at ligge til nedrykning. Jeg tænker, at de kommer til at ligge et sted i midten, forklarer Meyn, inden han uddyber:

– Vi ved jo faktisk ikke engang helt præcist hvem der kommer til at spille endnu. Brian (Løkken red.) og Michael (Hansen red.), spiller jo selvfølgelig, men derudover ved vi det ikke endnu. Det er selvfølgelig 2 gode spillere, som godt kan hive sejre hjem. Men de bliver jo nok nødt til at hive en 5-6 sejre hjem hver gang, og det kan godt blive svært.

Meyn gør det dog hurtigt klart, at han på ingen måde har i sinde at drosle ned på darten, da der fortsat vil være fokus på de hjemlige singlestævner. Han udelukker dog heller ikke helt, at han vil kunne stå til rådighed for DK26’s førstehold, hvis det virkelig bliver nødvendigt.

– Vi har allerede en aftale i klubben om, at jeg selvfølgelig står til rådighed for holdet, hvis der virkelig er brug for det. Det er dog på den betingelse, at det skal passe ind i min kalender. Men som udgangspunkt vælger jeg at sige, at det gør det ikke.

Som tidligere nævnt, vil der dog fortsat være fokus på at spille stævner.

– Det er jo ikke fordi at jeg stopper med at spille dart. Jeg vil stadigvæk deltage i så mange stævner som muligt. Nu har jeg dog, i nogle år efterhånden, været meget engageret på mine klubhold, og nu trænger jeg bare til, i højere grad kun at have fokus på mig selv, uddyber Meyn, som for øvrigt løfter sløret for, at han og Alex Jensen bliver doublemakkere ved det kommende VM, hvorfor de to også kommer til at spille sammen ved Vestfyen Open i weekenden. Det sker, efter at Meyn og Mogens Christensen ellers tidligere har spillet sammen på landsholdet. Rotationen betyder også, at Mogens Christensen fremover kommer til at spille sammen med Lars Helsinghof – nøjagtig som de også gjorde det i starten med Søren Byø som landstræner.

Som almindelig dartinteresseret, kan det måske undre iagttagere, at en fast landsholdsspiller vælger ikke at spille med i landets bedste række. Det er dog ikke noget Ulrich Meyn bruger meget tid på at spekulere over.

– Jeg ved da godt, at der vil blive snakket om det rundt om i krogene. Men det er nu ikke fordi det gør mig noget. Hvis landstræneren fremover mener at det skal være nødvendigt, så må det være sådan det er. Det får mig dog ikke til at spille 1. division igen af den grund. I min verden bør man bare udtage de 4 bedste spillere, uanset hvilken række de spiller i. Det var i hvert fald hvad jeg ville gøre, hvis jeg var landstræner, afslutter Ulrich Meyn.

Danmarksranglistens nummer 7 har i øvrigt et travlt program i vente i morgen, lørdag. Først og fremmest deltager Meyn i doublestævnet ved Vestfyen Open, hvor han så senere på dagen deltager i DDUs Top Gun-turnering. En turnering hvor han pt. indtager 4. pladsen på ranglisten.

Rettelse (12-08-2017 09:28): i den oprindelige artikel stod der, at Ulrich Meyn havde i sinde at deltage ved singlestævnet ved Vestfyen Open om søndagen. Det har vist sig, ikke at være rigtigt. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*