Så meget har PDC spillerne vundet i år

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Peter Wright har været den absolut mest vindende spiller i PDC i denne sæson. Bemærkelsesværdigt er det, at verdensranglistens nummer 2, Gary Anderson, blot er at finde som nummer 14 på listen.

Med 9 titler i 2017, er Peter Wright ikke blot den mest vindende spiller i kalenderåret. Han er også den mest indbringende, med Michael van Gerwen på 2. pladsen. Gerwen, som foruden VM-titlen, blot har vundet 7 ranking-titler i år. Dermed tæller de to sejre i World Series og Premier League-titlen altså ikke med i dét regnestykke.

Oversigten, som er udarbejdet af Burton DeWitt, afslører også, at Phil Taylor indtager 4. pladsen, på trods af blot at have deltaget ved en enkelt ranking-turnering i år. En turnering som han til gengæld vandt for 16. gang i karrieren, World Matchplay.

Blandt de andre mere negative overraskelser på listen, finder vi spillere som Gary Anderson, Raymond van Barneveld og James Wade på henholdsvis 14., 24. og 25. pladsen. Gary Anderson kan dog tages i forsvar, da han eksempelvis blot har deltaget ved 8 af de i alt 18 players championship-events – med 3 sejre til følge. Ganske vist det samme antal som Barneveld, hvis bedste resultat dog har været 3 kvartfinale-placeringer, alt i mens James Wade har deltaget ved 15 events, med 2 semifinaler som bedste resultat. Ser man bort fra de to semifinaler har der dog ikke været meget at klappe i hænderne af for Wade, som senest skuffede ved World Matchplay ved at ryge ud i 1. runde. En turnering han ellers har haft tradition for at dominere, med 1 titel og 5 2.pladser på CV’et.

Omvendt er det imponerende at se en spiller som Rob Cross imponere som han har gjort. Rob Cross, som først i år deltager på Pro-Touren, hvor det ikke desto mindre er blevet til 2 sejre allerede. En anden positiv historie er Daryl Gurney, som med en enkelt sejr, 3 semifinaler samt en håndfuld andre gode resultater, er at finde som den 3. mest vindende spiller i PDC i indeværende sæson. Resultater som har bragt “Super-Chin” op på 12. pladsen på verdensranglisten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*