Corey Cadby gjorde det igen – store overraskelser ved Auckland Darts Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Spørgsmålet før dag et af Auckland Darts Masters var på forhånd, hvorvidt vidunderbarnet Corey Cadby igen i år kunne skabe eufori i sit hjemland. Svaret var et rungende ja.

Sidste år tog det unge talent Corey Cadby hele verden med storm, da han debuterede i World Series of Darts. Debutkampen endte ganske vist med et nederlag til Phil Taylor, men alle kunne se, at potentialet var stort. 14 dage senere, ville skæbnen, at Cadby igen skulle møde den 16-dobbelte verdensmester i første runde af World Series-touren – og denne gang blev potentialet forløst. Med et snit på 103,58 tog den nu 22-årige australier en overbevisende sejr på 6-2 over legenden. I anden runde leverede Cadby så et snit på intet mindre end 109. Det var dog ikke nok mod Peter Wright, som takket være sin kynisme besejrede stortalentet med 10-2.

Den kynisme som Wright viste for et år siden, skulle man dog skimte langt efter i dag. Wright leverede i fredagens førsterundekamp mod Cadby en chokerende sløj præstation, hvorfor Cadby da også retfærdigvis fik sin revanche ovenpå en 6-2 sejr over verdensranglistens nummer 3.

Cadby var dog ikke den eneste overraskelse i første runde, efter at også Kyle Anderson leverede en mindre sensation, da han med et imponerende snit på 103 hev en hårdt tilkæmpet sejr hjem over den dobbelte verdensmester, Gary Anderson.

En tredje australier som erfarede succes på hjemmebane er Simon Whitlock. Oppe mod newzealandske Cody Harris var det Whitlocks erfaring som viste sig udslaggivende – på trods af et hav af missede doublepile.

Raymond van Barneveld fik på mange måder sin sag for, da han som storfavorit mod Warren Parry ikke for alvor formåede at imponere. Parry som i øvrigt leverede en sensation af de større, da han tilbage i 2014 besejrede Michael van Gerwen 6-5, efter at have været bagud 5-1. Minderne fra den kamp nåede da også at strejfe de fleste, inden Barneveld til sidste fik skabt momentum og vandt 6-4.

De 3 øvrige seedede spillere, Daryl Gurney, Michael Smith og James Wade, holdt sig alle fri af problemer ovenpå overbevisende sejre over henholdsvis Rob Modra, Rob Szabo og Mark Cleaver. Ikke mindst Michael Smith imponerede med sin 6-0 sejr, med et dertilhørende snit på 103,66 – hvilket også var dagens højeste. Omvendt ligner James Wade fortsat en mand ude af form, efter en præstation under det jævne, på trods af den komfortable 6-2 sejr.

Resulater:

Michael Smith 6-0 Rob Szabo
Daryl Gurney 6-2 Rob Modra
James Wade 6-2 Mark Cleaver
Raymond van Barneveld 6-4 Warren Parry
Phil Taylor 6-4 Darren Herewini
Simon Whitlock 6-4 Cody Harris
Gary Anderson 4-6 Kyle Anderson
Peter Wright 4-6 Corey Cadby

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*