Rundens hold i 1. division (første spillerunde) sæson 2022

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Performance Darts

Dansk Dart Union tog i onsdags hul på en ny sæson i den løbende turnering. Læs i den forbindelse her, hvem der er udtaget til “Rundens Hold” efter første spillerunde i landets bedste dartrække.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

På Dartnyheder.dk vil vi efter hver spillerunde i landets bedste dartrække udtage fire spillere til “rundens hold”.

Det er i den forbindelse værd at bemærke, at ordet “spillerunde” betegner de oprindelige kampdatoer, som er oplyst på Dansk Dart Unions hjemmeside. Det betyder, at udskudte kampe ikke vil kunne medregnes i overvejelserne om, hvem der bliver udtaget til rundens hold. Derudover vil lørdagskampe, hvor de respektive klubber traditionelt spiller to kampe hver, kun blive betragtet som en enkelt spillerunde. Der vil med andre ord være 12 spillerunder i sæsonen 2022.


Spillerunder sæson 2022:

 • 12-01-2022 (én holdkamp per hold)
 • 15-01-2022
 • 26-02-2022
 • 12-03-2022
 • 02-04-2022
 • 14-05-2022
 • 10-08-2022 (én holdkamp per hold)
 • 13-08-2022
 • 03-09-2022
 • 15-10-2022
 • 12-11-2022
 • 19-11-2022

Rundens hold vil blive udtaget på baggrund af flere kriterier; heriblandt deres placering og rating på Martin Hawkins statistikhjemmeside, dartistik.

Her nedenfor kan du læse begrundelsen for, hvorfor følgende fire spillere er udtaget til rundens hold efter første spillerunde i landets bedste dartrække sæson 2022. Tallet i parentes angiver, hvor mange gange den pågældende spiller er blevet udtaget til rundens hold i indeværende sæson. Bemærk i øvrigt, at hverken Fluen, Aabenraa, Assens eller Kælderen var i aktion i første spillerunde.


Rundens hold i 1. division (1. spillerunde)

Brian Løkken, DK 26 (1)

Brian Løkken fik en forrygende start på den nye sæson i Dansk Dart Unions løbende turnering, da den 46-årige, tidligere Lakeside-deltager blot tabte fire legs i DK 26’s opgør mod lokalrivalerne fra Studsen.

Efter kampen stod det klart, at Løkken havde leveret et gennemsnit på imponerende 17,08 pile per vundet leg, hvilket svarer til et gennemsnit lige omkring 88 point per indgang. En særdeles fornem indsats af bruttolandsholdsspilleren, der var den bedste spiller overhovedet i årets første spillerunde.

Ulrich Meyn, Stifterne (1)

Efter et par års delvis pause er den tidligere landsholdsspiller, Ulrich Meyn, tilbage i Danmarks bedste dartrække.

Det markerede Meyn med en fejlfri indsats i Stifternes 16-0 sejr over bundholdet Holbæk. Her tabte Meyn ikke et eneste leg, men endte alligevel med et fornemt gennemsnit på blot 18,33 pile per vundet leg. Alt i alt et fornemt comeback i 1. division for 53-årige Meyn.

Allan Daugbjerg Olsen, Aros (1)

Allan Daugbjerg Olsen starter den nye sæson, hvor han sluttede den sidste – i toppen af listen over individuelle præstationer.

For selvom de forsvarende danmarksmestre fra Aros måtte tage til takke med et uafgjort resultat mod de stærke oprykkere fra Aalborg Dartklub, så var Allan Daugbjerg Olsen nok engang i fornemt spilhumør for Aarhus-klubben.

52-årige Olsen tabte ganske vist en enkelt kamp til Steen Lysen, men leverede alt i alt i gennemsnit på 17,45 pile per vundet leg. I to af sine kampe vandt Allan Daubjerg Olsen i øvrigt 3-0 – begge gange med gennemsnit på 94.

Steen Lysen, Aalborg (1)

Netop Allan Daugbjerg Olsens ovennævnte overmand, Steen Lysen, er ligeledes udtaget til rundens hold efter sin præstation i årets første spillerunde i 1. division.

Steen Lysen har i en årrække været alt for god til ikke at spille i landets bedste række, og det er derfor glædeligt igen at have Aalborg med i det fineste selskab. Det fejrede Lysen selv med at vinde alle sine fire kampe mod et stærkt Aros-mandskab, og er på den baggrund selvskrevet til årets første udgave af “Rundens Hold i 1. division”.


Alle individuelle præstationer i 1. division i første spillerunde (kilde: Dartistik/Martin Hawkins)

Ingen tilgængelig beskrivelse.


Oversigt over udtagne spillere til rundens hold:

Første spillerunde:

 • Brian Løkken, DK26 Hvidovre
 • Ulrich Meyn, Stifterne
 • Allan Daugbjerg Olsen, Aros
 • Steen Lysen, Aalborg

Stillingen i 1. division:


Læs også:

Den løbende turnering er skudt i gang: De forsvarende danmarksmestre lægger ud med dårlig sæsonstart

Tour-Kortet er i hus – men hvad nu? Her er, hvad der venter Vladimir Andersen

Guldet røg til Aarhus – Aros er danmarksmestre

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*