Guldet røg til Aarhus – Aros er danmarksmestre

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Claus Halberg

Aros vandt lørdag titlen som danmarksmestre for klub. Fra venstre: Peter Hviid Jensen, Philip Jakob Larsen, Tom Veje Kristensen og Allan Daugbjerg Olsen.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Aarhus-klubben Aros kan for første gang i historien kalde sig danske mestre for hold, efter det lørdag lykkedes klubben at sikre sig DM-guldet ved slutspillet i Slangerup, hvor de fire bedst placerede hold fra grundspillet var kvalificeret.

Foruden Aros var Esbjerg-klubben Kælderen, Potten fra Låsby og Fluen fra Sønderborg ligeledes kvalificeret til slutspillet.

Kælderen var på forhånd udpeget som favoritter, efter det vestjyske mandskab havde vundet grundspillet med seks point ned til Aros på andenpladsen. Men eftersom holdene kun medtager halvdelen af deres point fra grundspillet videre til slutspillet, alt imens der ved slutspillet også gives dobbelt pointantal, så var der lagt i kakkelovnen til et dramatisk slutspil, hvor alt kunne ske.

Og at alt kunne ske, viste sig da også med al tydelighed i løbet af lørdagens tre spillerunder, hvor alle fire hold fik muligheden for at møde hinanden.

For til trods for den umiddelbare favoritværdighed, så leverede Kælderen et særdeles skuffende slutspil. Det vestjyske mandskab indledte således slutspillet med at tabe deres to første kampe med cifrene 9-7. Først til Fluen og efterfølgende til Potten, inden man i sidste spillerunde kom bagud 10-4 mod Aros. Herefter valgte klubberne at afbryde kampen, eftersom der ikke længere var noget at spille for, hvilket må siges at have været symptomatisk for Kælderens slutspil, der slet ikke forløb, som klubben havde håbet.

Aros var overlegne

Væsentligt bedre gik det selvsagt for Aros, der med tre sejre ud af tre mulige tegnede sig som slutspillets ubetinget bedste hold.

Aarhusianerne lagde først ud med en komfortabel 10-6 sejr over lokalrivalerne fra Potten, inden det lykkedes at hive en storsejr på hele 14-2 i land over Fluen, hvorefter de nykårede danmarksmestre altså bankede de sidste søm i kisten med den afsluttende sejr over Kælderen.

Det var i særdeleshed Aros’ Allan Daugbjerg Olsen, der med 11 individuelle sejre ud af 12 mulige samt et suverænt gennemsnit på blot 17,82 pile per vundet leg, var arkitekten bag Aros’ guldtogt. Kun Fluens Simon Bak formåede således at besejre Olsen i løbet af slutspillet.

Også Tom Veje Kristensen leverede et fornemt slutspil, da han vandt 10 ud af sine 11 individuelle kampe (den sidste kamp mod Kasper Brandt Puggaard imod Kælderen blev ikke spillet), alt imens Peter Hviid Jensen ligeledes imponerede med ni sejre ud af 12 mulige. Herudover noterede Philip Jakob Larsen sig for fire sejr og syv nederlag.


Statistik fra slutspillet: Bemærk; Statistikkerne for Tom Veje Kristensen, Philip Jakob Larsen, Kasper Brandt Puggaard og Steffen Olling er ikke fuldstændig korrekte, eftersom de sidste to kampe i opgøret mellem Aros og Kælderen ikke blev spillet, og at spillerne i den forbindelse er blevet noteret for ukorrekte data i de pågældende kampe. Kilde: Dartistik.

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.


Potten tog sølvet

Mens Aros altså formåede at fravriste guldet fra Kælderen, så formåede Potten at sikre sig sølvmedaljerne for næsen af Fluen, der omvendt måtte tage til takke med bronze, efter de vandt guldet i sidste sæson.

Potten var på forhånd en anelse svækket forud for slutspillet, eftersom klubben manglede Carl Henrik Hansen, der i stedet deltog ved Tjekkiet Open. Alligevel lykkedes det altså Per Laursen, Mogens Christensen, Alex Jensen og Johnny Risgaard at hive en en sejr i land mod Kælderen, alt imens man spillede uafgjort mod Fluen. Dermed fortsætter Potten en fornem statistik – den østjyske traditionsklub har nemlig været i top tre ved DM hvert eneste år siden 2006. Klubben har i samme periode vundet otte danske mesterskaber.

1. division og resten af Dansk Dart Unions løbende turnering starter op igen til januar, hvor Aros altså for første gang i historien indleder sæsonen som forsvarende danske mestre.


Stillingen efter slutspillet i 1. division:

Placering ved
slutspillet
HoldKampeVundetUafgjortTabtScorePoint
1Aros3300+2243
2Potten3111-232
3Fluen3111-1031
4Kælderen3003-1028


Læs også:

Landsholdsspiller skifter til storklub

Rundens hold i 1. division (12. spillerunde)

Henrik Primdal og Berit Schouw vandt Dart Odense Open

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*