Landsholdsspiller skifter til storklub

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Landsholdsspilleren Nicolai Olsen skifter fra den kommende sæson Holbæk ud med storklubben Potten.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Det har efter eget udsagn ikke været nogen nem beslutning, men fra næste sæson vil landsholdsspilleren Nicolai Olsen ikke længere iklæde sig Holbæks rødsorte spillertrøje, når han skal i aktion ved stævner og i Dansk Dart Unions løbende turnering.

Fremover vil 50-årige Olsen, der i alt har tre landsholdudtagelser på CV’et, i stedet tørne ud for den østjyske storklub Potten, der har vundet DM-guldet otte gange siden 2006. Det fortæller han i et interview med Dartnyheder.dk.

– Det har ikke været nogen nem beslutning, for Holbæk har betydet meget for mig, indleder Nicolai Olsen.

– Jeg har mange gode minder fra min tid i Holbæk, og jeg har et rigtig godt forhold til klubben og til mine holdkammerater. Men jeg føler, at tiden er inde til, at jeg ser mod andre veje nu, uddyber han.

Potten var de første, der spurgte

Nicolai Olsen flyttede i 2019 teltpælene op fra det sjællandske, og bor i dag i den østjyske by Hørning. Allerede for to år siden var der i den anledning spekulationer om, hvorvidt Olsen ville skifte til en af de jyske 1. divisionsklubber, men spekulationerne blev dengang ved snakken. Blandt andet fordi Holbæk i sæsonen 2018/2019 gik hen og vandt DM-guldet for næsen af klubber som Potten og Aabenraa.

Siden da har tilværelsen i landets bedste dartrække dog langt fra været nogen dans på roser for de tidligere danmarksmestre, der i 2019/2020-sæsonen sluttede som nummer seks i tabellen, og i indeværende sæson sluttede helt nede på 10. pladsen, og derfor blot var en enkelt placering fra at rykke ned i 2. division.

– Selvfølgelig handler mit skifte også om sportslige ambitioner. Jeg var nok ikke skiftet, hvis Holbæk fortsat havde kæmpet med om medaljerne, det må jeg være ærlig at indrømme, fortæller Nicolai Olsen, og fortæller yderligere, hvorfor han har valgt at repræsentere Låsby-klubben Potten fremfor eksempelvis lokalrivalerne fra Aros, der i skrivende stund er placeret over Potten i tabellen i indeværende sæson.

– Det er faktisk meget enkelt. Potten var de første, der henvendte sig. Derudover har jeg et rigtig god forhold til personerne i Potten, så det var oplagt, at det blev dem, uddyber han.

Forventer startplads på førsteholdet

Potten er en af de fire klubber, der har kvalificeret til slutspillet i 1. division denne sæson. Slutspillet spilles dog allerede nu på lørdag, og Nicolai Olsen vil derfor ikke kunne repræsentere sin nye klub ved den forestående medaljekamp, eftersom han vil være i karantæne efter klubskiftet. Til gengæld forventer han en startplads på førsteholdet til den kommende sæson.

– Jeg har en startplads på førsteholdet til næste sæson, det er helt sikkert. Det er jeg blevet lovet af klubben, fortæller han.

Det vides endnu ikke, hvem der kommer til at udgøre resten af førsteholdet i Potten til den kommende sæson. Et bud kunne dog være, at spillere som Per Laursen, Mogens Christensen og tilbagevendte Alex Jensen vil udgøre firemandsholdet, alt imens spillere som Carl Henrik Hansen, Justin Thurley og Claus Nielsen forventes at kunne stå klar i kulissen.

Hvem har Danmarks bedste darthold i næste sæson?

  • Potten (43%, 49 Stemmer)
  • Kælderen (18%, 20 Stemmer)
  • Aros (17%, 19 Stemmer)
  • En anden (16%, 18 Stemmer)
  • Fluen (4%, 4 Stemmer)
  • Aabenraa (4%, 4 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 114

Indlæser ... Indlæser ...

Nicolai Olsen nåede at vinde en enkelt DM-titel for hold i sin tid i Holbæk. Herudover har han, sammen med Aros’ Allan Daugbjerg Olsen, været den næstmest vindende spiller i 1. division i denne sæson, hvor han har vundet 76,14% af sine kampe med et gennemsnit på 19,34 pile per vundet leg. Så sent som i forrige weekend var han i øvrigt i finalen ved Dart Odense Open.

Nicolai Olsens sidste kamp for Holbæk blev meget symbolsk spillet mod netop Potten. De to klubber mødte hinanden i den sidste spillerunde i grundspillet i denne sæson. Her leverede Nicolai Olsen en fornem indsats, og vandt således alle sine fire kampe over Alex Jensen, Per Laursen, Mogens Christensen og Johnny Risgaard.


Læs også:

Rundens hold i 1. division (12. spillerunde)

Henrik Primdal og Berit Schouw vandt Dart Odense Open

Kælderen led overraskende pointtab – spændingen er intakt forud for slutspillet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*