Oversigt: Disse spillere er videre til 1/8-finalerne ved Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Fallon Sherrock er som den første kvinde nogensinde videre fra gruppespillet ved Grand Slam of Darts.

Efter et medrivende opgør mod Gabriel Clemens, der blev afgjort med en sublim lukning på 170 er Fallon Sherrock som den første kvinde nogensinde videre fra gruppespillet ved Grand Slam of Darts, og er dermed blandt de 16 spillere, der nu kan se frem til at spille i 1/8-finalerne onsdag og torsdag aften.

Tidligere har både Anastasia Dobromyslova (2008, 2009), Francis Hoenselaar (2009), Stacy Bromberg (2010), Tricia Wright (2010), Mikuru Suzuki (2019, 2020) og Lisa Ashton (2019, 2020, 2021) også deltaget ved Grand Slam of Darts, men det er altså kun Fallon Sherrock, der har formået at spille sig videre fra gruppefasen. Undervejs noterede Sherrock sig i øvrigt også for det højeste kvindelige gennemsnit på TV nogensinde, da hun i sin 5-0 sejr over Mike de Decker snittede 101,55.

Forhåndsfavoritterne er videre

Foruden Fallon Sherrocks historiske kvalifikation til knockout-kampene, er det også værd at hæfte sig ved, at de forventede forhåndsfavoritter ved Grand Slam alle er videre til 1/8-finalerne. Både Gerwyn Price, Michael van Gerwen, Jonny Clayton og Peter Wright vandt således alle deres respektive grupper, alt imens de øvrige grupper blev vundet af James Wade, Ryan Joyce, Mensur Suljovic og Michael Smith.

Til gengæld formåede spillere som Krzysztof Ratajski, Mervyn King, Chris Dobey, Luke Humphries og Raymond van Barneveld ikke at avancere videre fra gruppespillet. Sidstnævnte tabte i øvrigt sin sidste gruppekampe 5-2 til Gary Anderson, der i stedet tog den sidste plads videre til 1/8-finalerne i gruppe H.

Du kan danne dig et overblik over slutstillingerne i de otte grupper her nedenfor. Længere nede i artiklen finder du i øvrigt kampprogrammet for 1/8-finalerne, der som nævnt spilles onsdag og torsdag aften.


Stillingerne i gruppe A-H:

Billede
Foto: Premium Darts Data
Billede
Foto: Premium Darts Data

Grand Slam of Darts
Kampprogram
Onsdag 17. november (20:00) – Kan ses live på PDC.tv og Viaplay. TV3 Sport sender fra 22:30.
1/8-finaler
Ryan Joyce v Rob Cross
James Wade v Rowby-John Rodriguez
Gerwyn Price v Bradley Brooks
Jonny Clayton v Nathan Rafferty

Torsdag 18. november (20:00) – Kan ses live på PDC.tv og Viaplay. TV3 Sport sender fra 22:30.
1/8-finaler
Michael Smith v Joe Cullen
Peter Wright v Jose de Sousa
Mensur Suljovic v Fallon Sherrock
Michael van Gerwen v Gary Anderson


Læs også:

Michael van Gerwen og Fallon Sherrock satte verdensrekord ved Grand Slam of Darts

Podcast: Optakt til Grand Slam of Darts

Dimitri Van den Bergh er testet positiv for corona – misser Grand Slam of Darts

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*