Michael van Gerwen og Fallon Sherrock satte verdensrekord ved Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen slog søndag aften rekorden for det højeste gennemsnit ved Grand Slam of Darts.

Søndag aften blev der sat to verdensrekorder ved PDC’s Grand Slam of Darts.

I første omgang var det 27-årige Fallon Sherrock, der nok engang stjal rampelyset, da hun med et gennemsnit på 101,55 besejrede sin belgiske kollega Mike de Decker med de overbevisende cifre 5-0. Dermed noterede Sherrock sig for det højeste gennemsnit i en TV-kamp nogensinde leveret af en kvinde. Rekorden var tidligere indehavet af Lisa Ashton, der tidligere på året snittede 100,34 i en sejr over Aaron Beeney ved UK Open.

Senere på aftenen var det så Michael van Gerwens tur til at slå rekorder, da han i sin 5-2 sejr over Joe Cullen snittede intet mindre end 115,19, hvilket er det højeste gennemsnit ved Grand Slam nogensinde. Dermed frarøver ‘MVG’ rekorden fra Dimitri Van den Bergh, der sidste år snittede 114,85 i en gruppesejr mod Ricky Evans.

Til trods for de overbevisende sejre, så er hverken Michael van Gerwen eller Fallon Sherrock sikre på videre avancement ved Grand Slam, efter deres to indledende kampe. ‘MVG’ står ganske vist med særdeles gode kort på hånden, forud for sin sidste gruppekamp mod John Henderson. Til gengæld vil Fallon Sherrock formentlig være tvunget til at vinde sin sidste kamp mod tyske Gabriel Clemens, hvis hun vil gøre sig forhåbninger om at kvalificere sig til 1/8-finalerne.

Samtlige spillere ved Grand Slam of Darts har på nuværende tidspunkt spillet deres to første gruppekampe, og har derfor kun en enkelt kamp tilbage. Det er i den forbindelse kun Gerwyn Price, Ryan Joyce og Michael Smith, der allerede nu er sikret avancement fra gruppefasen.

Du kan danne dig et overblik over de aktuelle stillinger i de otte grupper ved Grand Slam of Darts her nedenfor. Bemærk i den forbindelse, at der i gruppe A, D og H vil være direkte kamp om den sidste plads videre til 1/8-finalerne. I gruppe A og D mødes henholdsvis Nathan Rafferty og Krzysztof Ratajski og Stephen Bunting og Rowby- John Rodriguez mandag aften i en direkte duel om videre avancement, mens Raymond van Barneveld og Gary Anderson tirsdag aften selv kan afgøre, hvem af de to der tager den sidste kvalifikationsbillet videre fra gruppe H.

Du finder en oversigt over resultaterne af søndagens kampe længere nede i artiklen. Her finder du også kamprogrammet for tirsdagens opgør, der kan ses live på PDV.tv, Viaplay og TV3 Sport fra klokken 20:00.

Billede

Billede


Resultater – Grand Slam of Darts
Søndag 14. november
Eftermiddagskampe
Nathan Rafferty 5-2 Martin Schindler (A)
Mervyn King 5-4 Rusty-Jake Rodriguez (B)
James Wade 5-2 Boris Krcmar (C)
Stephen Bunting 5-3 Chris Dobey (D)
Ryan Joyce 5-1 Rowby-John Rodriguez (D)
Rob Cross 5-3 Jim Williams (C)
Gerwyn Price 5-0 Krzysztof Ratajski (A)
Jonny Clayton 5-3 Bradley Brooks (B)

Aftenskampe
Luke Humphries 5-3 Matt Campbell (F)
Raymond van Barneveld 5-0 Joe Davis (H)
John Henderson 5-2 Lisa Ashton (G)
Fallon Sherrock 5-0 Mike De Decker (E)
Jose de Sousa 5-4 Mensur Suljovic (F)
Michael Smith 5-2 Gary Anderson (H)
Gabriel Clemens 5-4 Peter Wright (E)
Michael van Gerwen 5-2 Joe Cullen (G)


Krampprogram – Grand Slam of Darts
Mandag 15. november
Klokken 20:00 – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
Chris Dobey v Ryan Joyce (D)
Gerwyn Price v Martin Schindler (A)
Boris Krcmar v Jim Williams (C)
James Wade v Rob Cross (C)
Bradley Brooks v Rusty-Jake Rodriguez (B)
Jonny Clayton v Mervyn King (B)
Krzysztof Ratajski v Nathan Rafferty (A)
Stephen Bunting v Rowby-John Rodriguez (D)


Læs også:

Michael van Gerwen viste klassen på førstedagen ved Grand Slam of Darts

Podcast: Optakt til Grand Slam of Darts

Dimitri Van den Bergh er testet positiv for corona – misser Grand Slam of Darts

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*