Klumme: Skal Fallon Sherrock have et wildcard til Premier League? Selvfølgelig skal hun det

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Mikal Schlosser/PDC

Skal Fallon Sherrock have et wildcard til Premier League i næste sæson? Selvfølgelig skal hun det, mener Dartnyheder.dk’s chefredaktør, Daniel Tyge Thybøl.

Skal Fallon Sherrock have et wildcard til Premier League i 2022? Det er et spørgsmål, der har fået stor opmærksomhed, efter Sky Sports’ Wayne Mardle for nylig luftede sit ønske om, at det skal blive en realitet.

Siden da har blandt andre Gerwyn Price kaldt Mardles udtalelse for noget ‘vrøvl’, mens Peter Wright umiddelbart efter at have besejret Sherrock 16-13 i gårsdagens kvartfinale udtalte, at han godt kunne se ‘The Queen of the Palace’ i dartsportens fineste selskab.

Også på de sociale medier har debatten været til at få øje på. I den ene lejr står de, der mener, at Fallon Sherrock har en enestående kommerciel værdi, og at man derfor kan forsvare en udtagelse til Premier League, alt imens den modsatte lejr mener, at de sportslige hensyn bør vægtes højst, og at Sherrock derfor ikke bør være i nærheden af et wildcard til den prestigefulde turnering.

Uanset hvor man står i debatten, så er begge argumenter yderst legitime. For selvom Fallon Sherrock lige nu er verdens mest eksponerede dartspiller, og derfor vil skabe en historisk stor markedsføring og eksponering af dartsporten med en udtagelse til Premier League, så er det ikke svært at finde i hvert fald 60 spillere i verden, der er bedre end hende (og det tal er formentlig lavt sat). Lad det derfor være sagt med det samme: Målt på udelukkende sportslige parametre, så har Fallon Sherrock INTET at lave i Premier League. Men hvis man udelukkende forholder sig til de kommercielle overvejelser, så SKAL hun med. Så enkelt, kan det siges.

Kommercielle vs. sportslige overvejelser

Men hvad bør man vægte højst? Kommerciel værdi, eller sportslig værdi? Svar på denne slags spørgsmål er sjældent enten eller, men i stedet både og. Og det er det selvfølgelig også her.

Og når man har taget højde for både det ene og det andet, så er jeg ikke et sekund i tvivl. Selvfølgelig skal Fallon Sherrock udtages til Premier League. De kommercielle fordele opvejer ganske enkelt de sportslige hensyn.

For det første, så er Fallon Sherrock ganske enkelt verdens mest omtalte dartspiller nogensinde. Hverken Eric Bristow, Phil Taylor, Raymond van Barneveld eller Michael van Gerwen har nogensinde formået at skabe så stor opmærksomhed om sporten, som tilfældet er for Fallon Sherrock. Selv de største amerikanske medier fortalte om Fallon Sherrock, da hun besejrede Ted Evetts og Mensur Suljovic ved VM i 2020 – og det er til trods for, at dartsporten aldrig har fået et gennembrud i Amerika.

For det andet, så skal man huske, hvilken turnering Premier League er. Premier League er en invitationsturnering, der ikke giver point til verdensranglisten. Formålet med turneringen er i al sin enkelthed at promovere sporten, så PDC og PDC’s samarbejdspartnere kan skabe en større omsætning. Og vil Premier League have flere seere og sælge flere billetter, hvis Fallon Sherrock bliver udtaget? Ja, selvfølgelig vil den det. Og gæt engang, det er faktisk ikke kun en fordel for PDC. Det er også en fordel for alle dem, der håber, at dartsporten vil vokse yderligere. For flere seere er på sigt også lig med flere og dygtigere spillere.

Hvad skal vi forvente?

Men vil Fallon Sherrock så rent faktisk også blive udtaget til Premier League? Det kommer formentlig til at afhænge af, om hun får et Tour Card eller ej.

For selvom PDC har store kommercielle interesser, når de skal udtage spillere til Premier League, så er der også en grænse for, hvor meget de kan gå på kompromis med de sportslige overvejelser. De er nemlig også nødt til at tage højde for, at de ikke træder deres egne spillere (de 128 Tour Card-indehavere) over tæerne. For selvom PDC er en virksomhed, så er de også en sportslig organisation, der er nødt til at opretholde en sportslig integritet, hvis ikke de skal risikere at miste fundamentet for deres forretning.

Grænsen for hvorvidt man kan forsvare at udtage Fallon Sherrock til Premier League går altså ved, om hun har et Tour Card eller ej, når Premier League-spillerne udtages til næste år. Traditionen tro udtages spillerne umiddelbart efter VM-finalen den 3. januar, og hvis det er tilfældet igen i det nye år, så kan Sherrock ikke nå at vinde et Tour Card ved Q-School, der først spilles senere i januar.

Dermed er der kun to muligheder, hvorpå Sherrock kan skaffe sig et Tour Card forud for Premier League 2022. Enten skal hun spille sig i top 64 på verdensranglisten inden udgangen af 2021, eller også skal hun (helt ekstraordinært) blive tildelt et Tour Card af PDC. Det første vil formentlig kræve, at hun som minimum vinder to kampe ved VM, hvilket i sig selv vil være en gedigen overraskelse – og så kan det ovenikøbet vise sig, at hun vil være nødsaget til at vinde tre kampe, for at være sikker på at spille sig i top 64.

Det andet scenarie vil ligeledes være en kæmpe overraskelse. PDC har således ikke tradition for, at tildele spillere Tour Cards, hvis ikke de selv vinder det på Q-School. Tidligere har de mandlige verdensmestre i det nu hedengangne BDO været en undtagelse, men selv den tradition ophørte for flere år siden. Der vil ganske enkelt udvikle sig et sportsligt ramaskrig fra PDC’s øvrige deltagere ved Q-School, hvis der tildeles Tour Cards udenom dem, og det vil PDC næppe være interesseret i.

Så summa summarum: Skal Fallon Sherrock have et wildcard til Premier League? Ja, selvfølgelig skal hun det. Ikke på grund af hendes sportslige resultater, for der findes et hav af spillere, der er bedre end hende, og har større resultater. Til gengæld har hun en kommerciel værdi, som ingen andre kan hamle op med. Men bliver hun så også udtaget, når alt kommer til alt? Det vil meget vel blive afgjort ved det forestående verdensmesterskab. Spørgsmålet er således, om hun formår at spille sig i verdensranglistens top 64 eller ej.

Synes du, at Fallon Sherrock skal udtages til Premier League i 2022?

  • Ja (61%, 82 Stemmer)
  • Nej (30%, 40 Stemmer)
  • Ved ikke (9%, 12 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 134

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også:

Wayne Mardle: PDC bør udtage Fallon Sherrock til Premier League

Dronningen vender hjem: Fallon Sherrock har kvalificeret sig til VM

Michael van Gerwen viste klassen på førstedagen ved Grand Slam of Darts

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*