Dronningen vender hjem: Fallon Sherrock har kvalificeret sig til VM

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Mikal Schlosser/PDC

Hun blev døbt ‘Queen of the Palace’, efter sine historiske sejre over Ted Evetts og Mensur Suljovic ved VM i 2020. Nu kan Fallon Sherrock så se frem til igen at deltage ved verdensmesterskabet, efter hun lørdag kvalificerede sig til VM 2022.

Det skabte internationale overskrifter, da Fallon Sherrock ved VM i 2020 blev den første kvinde nogensinde, der besejrede en mand ved et verdensmesterskab i dart. Sejren over engelske Ted Evetts blev efterfølgende fulgt op med en sejr over 11. seedede Mensur Suljovic, inden hun sidenhen tabte til Chris Dobey i tredje runde.

Nederlaget til trods, så fik 27-årige Sherrock dog skrevet sig ind i historiebøgerne, og blev sågar tildelt det fornemme tilnavn ‘Queen of the Palace’ (Oversat: Dronningen af paladset), med reference til den fornemme bygning, Alexandra Palace, der har dannet rammerne om PDC’s verdensmesterskab siden 2008.

I 2020 var der dog knap så stor succes for den kvindelige publikumsfavorit, der noget skuffende blot blev nummer tre på sidste års Women’s Series-rangliste, og derfor lige nøjagtig missede kvalifikationen til karrierens anden VM-deltagelse i PDC. I stedet var det Lisa Ashton og Deta Hedman, der løb med første- og andenpladsen på ranglisten, og dermed sikrede sig de to VM-billetter.

Men efter en skuffende 2020-sæson kan Fallon Sherrock nu se frem til, at vende hjem til sit palads, efter hun lørdag aften sikrede sig minimum en andenplads på dette års Women’s Series-rangliste, til trods for at der fortsat er tre turneringer tilbage, der afgøres i løbet af søndagen.

Fallon Sherrock har således vundet hele fem ud af sæsonens foreløbigt ni afviklede tureringer ved Women’s Series, hvilket er blandt årsagerne til, at hun nu er sikret en plads i top to, uanset hvordan resultaterne flasker sig ved søndagens turneringer.

Andenpladsen på ranglisten indehaves i skrivende stund af Lisa Ashton, og også hun er sikret en plads i top to på ranglisten, uanset udfaldet af søndagens tre turneringer. Dermed vil Ashton kunne se frem til sit tredje VM i PDC, der i år begynder den 15. december.


Top 10 på Women’s Series-ranglisten efter de første ni turneringer:

# Navn Præmiepenge (£)
1 Fallon Sherrock 6900
2 Lisa Ashton 5800
3 Deta Hedman 2750
4 Mikuru Suzuki 2050
5 Anastasia Dobromyslova 1850
6 Corrine Hammond 1750
7 Joanne Locke 1500
8 Rhian O’Sullivan 1500
9 Roz Bulmer 1300
10 Laura Turner 1200

Læs også:

Fallon Sherrock snitter 103,14 i sejr over Martin Adams

Sherrock med nyt historisk resultat – MVG uddelte øretæver

Lisa Ashton kvalificeret til Grand Slam

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*