Top Gun i Assens: Tæt på sidste udkald for flere profiler

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Både Per Laursen og Daniel Jensen vil være fraværende ved 4. runde af Top i Assens. Også Mogens “Turbo” Christensen har meldt afbud efter en arbejdsskade, alt imens Danmarks Dartdronning, Ann-Louise Peters, som første kvindelige dartspiller deltager i turneringen.

Det er ved at være sidste udkald for de spillere, som fortsat sigter efter at kvalificere sig til finalerne af DDUs Top Gun-turnering. Kun de 6 øverst placerede på ranglisten vil være direkte kvalificeret til finalestævnet, når de 5 indledende runder er færdigspillet. Når Top Gun rammer Assens på lørdag, vil det således markere indledningen på 4. runde.

På den nuværende rangliste er der ikke nogle umiddelbare overraskelser at finde i top 6, ser man bort fra den blot 21-årige Daniel Jensen, som på trods af en middelmådig sæson i 1. division har formået at vise sig som en profil i de første runder af Top Gun, hvor det endnu er blevet til 2 semifinaler.
Foruden Daniel Jensen er også Lars Helsinghof, Alex Jensen, Per Skau, Ulrich Meyn og Per Laursen at finde i den nuværende top 6. Interessant er det dog, at hverken Daniel Jensen eller Per Laursen deltager ved Top Gun i Assens, da de i stedet har valgt at satse på PDC Nordic. Hverken Daniel Jensen eller Per Laursen kan dog endnu vide sig sikre på at forblive i Top 6 på ranglisten efter 4. runde, og derfor er det en gylden mulighed for flere profiler, som endnu ikke for alvor har slået til i Top Gun-turneringen.

Landsholdsspilleren Mogens Christensen er umiddelbart den mest markante figur, som endnu ikke er at finde i den eftertragtede top 6. Men også andre prominente navne, såsom sidste års vinder af Danish Darts Challenge Dennis Lindskjold, samt formstærke Brian Løkken er lige akkurat placeret udenfor top 6. Det er dog kun få point der adskiller Daniel Jensen og Per Laursen fra de 3 førnævnte, så der er alt mulig grund til at tro på, at det vil ske ændringer i top 6 efter 4. runde i Assens. Desværre for Mogens Christensen, har han dog måttet melde afbud, grundet en arbejdsskade.

Alt i mens Daniel Jensen og Per Laursen fortsat må kæmpe for deres plads i finalestævnet lørdag d. 18. november, så har Top Guns suveræne 1’er, Lars Helsinghof, allerede sikret sig en plads i finalen, mens både Alex Jensen og Per Skau også ligner sikre finaledeltagere. Tilbage er Ulrich Meyn, som også forventes at sikre sig de point der skal til, for at kvalificere sig.

Foruden top 6 på ranglisten, vil der også blive uddelt 2 wildcards af henholdsvis DDUs kommunikationsudvalg og Jysk Fynske Medier. Og uanset hvordan det går Per Laursen i den 5. og sidste runde af Top Gun, vil det være iøjnefaldende, hvis ikke han bliver tildelt det ene wildcard. Derfor behøver Per Laursen heller ikke være alt for nervøs over ikke at være deltagende ved Top Gun i Assens. Anderledes ser det ud for Daniel Jensen, som formentlig ikke vil være den første man peger på, såfremt et wildcard viser sig at være nødvendigt for Holbæk-spilleren. Derfor er det med en vis risiko, at det unge talent ikke deltager i Assens.

Lodtrækningen for turneringen ses nedenfor:

Lars Helsinghof (1) Potten -Tonny Madsen Verninge
Carl Henrik Hansen Potten – Frede Johansen Lido
Niels Heinsøe (8) Potten – Ivan Springborg Stifterne
Frank Andreasen Potten – Anders Zaar Esbjerg
Brian Løkken (6) DK26 – Mikkel Ruusunen Royal
Ann Louise Peters Assens – Daniel Jahn Hadberg Dart Odense
Patrick Nielsen Studsen – Stig Jørgensen Ringsted
Jimmy Wawrzonek Assens – Per Skau (3) Assens
Ulrich Meyn (4) DK26 – Peter Starskov Holbæk
Justin Thurley Hinnerup – Brian S. Andersen Studsen
Jørgen Eilertsen Holbæk – Benjamin Drue Reus Assens
Dennis Lindskjold (5) Fluen – Rene Johansen Ringsted
Morten Paulsen (7) Stifterne – Glenn Honoré Lido
Brian Christiansen Studsen – Niels-Jørgen Hansen Aabenraa
Nicolai Olsen Holbæk – Søren Gjerlufsen Dart Odense
Kim Knudsen Rødderne – Alex Jensen (2) Potten

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*