Tre tidlige bud på overraskende titelaspiranter ved VM 2023

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Dirk van Duijvenbode var i søndags i finalen ved World Series of Darts Finals, og kan meget vel være blandt titelaspiranterne ved VM 2023.

Det kolde, kedelige og grå efterårsvejr banker nu for alvor på døren. Og selvom det ofte er hyggeligt med en gåtur i orange skove med termokoppen under armen, så er der også god grund til at undgå mudrede støvler og unødig slitage på yndlingshandskerne. For i de kommende måneder er flere store TV-turneringer på programmet, heriblandt World Grand Prix, European Championship, Grand Slam og Players Championship Finals, inden VM vil pryde sendefladen fra midten af december.

Efteråret er med andre ord tiden, hvor VM-favoritterne for alvor skilles fra bukkene. I den forbindelse tager vi her et kig på tre spillere, som meget vel kan tanke selvtillid ved de forestående turneringer, inden kampen om Sid Waddel-trofæet skal afgøres i Alexandra Palace.

3) Andrew Gilding

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Da 51-årige Andrew Gilding ved indgangen til 2019 mistede sit Tour Card, så var det de færreste der havde forventet, at ‘Goldfinger’ igen ville gøre sig gældende ved de diverse majorturneringer.

Der skulle da også gå tre år, før Gilding i januar vandt sit Tour Card tilbage, men siden da har den tidligere UK Open-semifinalist være i forrygende form. I 2022 har englænderen blandt andet spillet sig i to finaler på Players Championship-touren, og står i skrivende stund noteret for det 14. højeste sæsongennemsnit i PDC. De stærke præstationer er dog gået under radaren, blandt andet fordi Gilding kun har formået at kvalificere sig til tre af sæsonen foregående Europa 11 Tour-turneringer. De seneste seks måneder har dog vist, at Gilding har niveauet til at besejre samtlige spillere i PDC-toppen. Derfor er Andrew Gilding et frækt bud på en kommende overraskelse ved VM 2023.

2) Josh Rock

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Der var ikke mange, der havde hørt om 21-årige Josh Rock, før han i januar dukkede op som en trold af en æske ved PDC’s Q-School. Her vandt nordireren på imponerende vis et Tour Card, og siden da har det usædvanlige talent blot fortsat med at imponere. Ved sin første turneringsweekend på Development Touren i februar noterede han sig eksempelvis for tre finaler ud af tre mulige, hvoraf han vandt to af turneringerne.

Det er dog ikke kun på Development Touren, at Josh Rock har imponeret. For selvom han kun har notreret sig for en enkelt semifinaleplacering som sit bedste resultat på senior-touren, så har han ikke desto mindre præsteret et sæsongennemsnit på 96,55, hvilket er det 13. højeste af samtlige Tour Card-indehavere. Det er en helt absurd statistik for en 21-årige Pro Tour-debutant, så selvom Rock endnu ikke har fået sit fulde gennembrud i sporten, så vil det ikke overraske, hvis det sker i løbet af de kommende måneder.

1) Dirk van Duijvenbode

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Indrømmet, det kan diskuteres, hvorvidt Dirk van Duijvenbode vil kunne kategoriseres som en decideret overraskelse, hvis han leverer et topresultat ved VM 2023. Ved flere bookmakere giver hollænderen dog mere end 50 gange indsatsen igen, hvis han skulle løbe afsted med VM-guldet, og det vidner om, at det ikke er alle, der endnu har fået øjnene op for auberginefarmerens utrolige topniveau.

Udover statistik set at være den spiller i verden, der laver flest 180’ere per indgang i indeværende sæson, så har 30-årige Duijvenbode i 2022 vundet hele to Players Championship-turneringer, og var så sent som i søndags i finalen ved World Series of Darts Finals. I kampens sidste leg viste Duijvenbode, at han fortsat mangler den kynisme, som overmanden Gerwyn Price eksempelvis besidder. Men det vil ikke overraske, hvis det blot er et spørgsmål om tid, før technofanatikeren bryder igennem med sin første store TV-titel – og hvem ved, måske det endda kan blive ved det forestående verdensmesterskab.


Læs også:

Utroligt: 21-årigt stortalent snitter 121,88 på PDC’s Pro Tour

Så lykkedes det: Formstærke Dirk van Duijvenbode triumferede på Pro Touren

Gerwyn Price vandt fantastisk finale ved World Series of Darts Finals

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*