Så lykkedes det: Formstærke Dirk van Duijvenbode triumferede på ProTouren

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Dirk van Duijvenbode sikrede sig i går karrierens første titel i PDC, da han besejrede landsmanden Martijn Kleermaker i finalen ved Players Championship 11.

Siden han første gang vandt et Tour Card tilbage i 2016 har hollandske Dirk van Duijvenbode hovedsageligt været kendt for sine særdeles entusiastiske walk-ons og hans civile arbejde på en auberginefarm. Men siden sin finaleplacering ved World Grand Prix tilbage i oktober sidste år har ‘The Aubergenius’ ligeledes gjort positivt opmærksom på sig selv på baggrund af sine sportslige meritter.

I den igangværende Players Championship-sæson er Dirk van Duijvenbode således noteret for det fjerde højeste sæsongennemsnit på hele 98,10, hvilket udelukkende er overgået af José de Sousa, Jonny Clayton og Gerwyn Price. I går aftes høstede hollænderen så endelig frugterne af sin positive formkurve, da han gik hele vejen ved Players Championship 11, og dermed kunne knytte næverne efter sin første turneringssejr på PDC’s ProTour i karrieren.

Sejren blev en realitet, efter Dirk van Duijvenbode havde besejret landsmanden Martijn Kleermaker med cifrene 8-6 i finalen. Inden da havde 28-årige Duijvenbode også besejret David Evans, Jelle Klaasen, Jeff Smith, Krzysztof Ratajski, Scott Mitchell og Andy Boulton. Triumfen bringer ham i øvrigt fire placeringer frem på verdensranglisten, hvor han nu er placeret som nummer 25.

Smith tabte i 1/8-finalen – ‘MVG’ skuffede igen

Selvom en lang række af PDC’s største profiler, heriblandt Gerwyn Price, Peter Wright, Gary Anderson og James Wade, har meldt afbud til de fire Players Championship-turneringer, der i disse dage afholdes i Tyskland, så skal det ikke tage æren fra Dirk van Duijvenbode, der overordnet set har haft en forrygende start på 2021-sæsonen, og nu indtager femtepladsen på Players Championship-ranglisten.

Dirk van Duijvenbode overhaler i den sammenhæng José de Sousa, der vandt lørdagens turnering, på Players Championship-ranglisten, mens der fortsat er et stykke op til Michael Smith på andenpladsen. Michael Smith vandt i den sammenhæng søndagens turnering, men tabte i går i 1/8-finalen til den senere finalist, Martijn Kleermaker.

Blandt de øvrige profiler er det værd at hæfte sig ved, at Michael van Gerwen i går havde endnu en frygtelig dag på dartkontoret. ‘MVG’ tabte således i anden runde for anden dag i træk, og den tredobbelte verdensmester har derfor blot vundet to kampe efter tre spillerdage, og er derudover noteret for et samlet gennemsnit på blot 91,37 efter alle sine fem spillede kampe.

Michael van Gerwen får dog mulighed for at revanchere sin frygtelige start på Super Series senere i dag, hvor der klokken 12:00 tages hul på sæsonens 12. Players Championship-turnering. Turneringen vil kunne følges live på DartConnect, alt imens udvalgte kampe vil blive vist på PDC.tv.

Du kan skabe dig et overblik over gårsdagens afgørende resultater i bunden af denne artikel. Alle øvrige resultater kan findes på DartConnect. Du kan i øvrigt se/gense gårsdagens finale mellem Dirk van Duijvenbode og Martijn Kleermaker her nedenfor.


Afgørende resultater fra Players Championship 11 (26. april 2021)
Sidste 16
Andy Boulton (88,5) 6-1 (85,2) Chas Barstow
Damon Heta (102,6) 6-5 (102,8) Chris Dobey
Scott Mitchell (96,1) 6-2 (88,1) Robert Thornton
Dirk van Duijvenbode (93,0) 6-4 (89,6) Krzysztof Ratajski
Rob Cross (91,1) 6-5 (96,7) Jason Lowe
Brendan Dolan (95,0) 6-5 (95,1) Mensur Suljovic
Martijn Kleermaker (93,3) 6-3 (85,2) Michael Smith
Ritchie Edhouse (106,3) 6-1 (88,0) Lewis Williams

Kvartfinaler
Andy Boulton (96,4) 6-5 (96,2) Damon Heta
Dirk Van Duijvenbode (92,5) 6-4 (95,7) Scott Mitchell
Brendan Dolan (93,2) 6-4 (90,9) Rob Cross
Martijn Kleermaker (88,5) 6-5 (96,1) Ritchie Edhouse

Semifinaler
Dirk van Duijvenbode (95,7) 7-5 (91,19) Andy Boulton
Martijn Kleermaker (89,4) 7-5 (95,9) Brendan Dolan

Finale
Dirk van Duijvenbode (92,4) 8-6 (92,2) Martijn Kleermaker


Læs også:

Succes for ‘Bullyboy’: Sikrede sig sin første turneringssejr i 2021

José de Sousa vandt Players Championship 9 efter vanvittig præstation i finalen

Dartnyheder.dk’s træningsprojekt: Se resultaterne efter uge 12/13

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*