U18- og U21-landsholdet er rejst til EM i Ungarn

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

Lucas Christensen (tv.) og Nikolaj Jørgensen (th.) deltager på henholdsvis det danske U21- og U18 landshold, der i denne uge deltager ved EM i Ungarn.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Når der fra torsdag til lørdag afholdes junior-EM i Ungarn, så vil det være første gang siden 2019, at europamesterskabet afholdes. De seneste to sæsoner er turneringen nemlig blevet aflyst som konsekvens af coronapandemien.

Men efter tre års ventetid er WDF nu igen vært for europamesterskabet. I den forbindelse deltager 20 forskellige nationer i drengerækken ved junior-EM, mens der vil være 14 deltagende lande hos pigerne. Aldersgrænsen for juniorlandsholdet er spillere til og med 17 år.

Men som noget helt nyt vil WDF de kommende dage også være vært for et U21-EM. Her vil Danmark være blandt de otte deltagende nationer, men faktisk var det kun på et hængende hår, at Danmark tilmeldte et landshold. Det fortæller 20-årige Lucas Christensen, der efter at have repræsenteret juniorlandsholdet fire gange i karrieren, nu kan se frem til at få debut på U21-landsholdet.

– Det skete faktisk lidt ud af ingenting, at vi fik stablet et hold på benene, fortæller han.

– Det hele startede med, at jeg havde en snak med juniorlandstræneren Hanne Johnsen, der fortalte, at det ungarske forbund planlagde at afholde et U21-EM oveni juniorernes EM. Hun sagde, at Danmark godt kunne deltage, men at hvis vi fik samlet et hold, så ville vi ikke skulle regne med at få økonomisk støtte fra unionen. Så ville vi skulle regne med at dække udgifterne selv, uddyber Lucas Christensen.

– Men der gik ikke mere end to timer, før jeg havde taget kontakt til tidligere juniorlandsholdsspillere, og pludselig havde vi samlet et hold. Sidenhen har unionen så valgt at dække vores udgifter i forbindelse med europamesterskabet, men det vidste vi ikke, dengang holdet blev sammensat, tilføjer han.

Mens Lucas Christensen, der til dagligt spiller 1. division for Holbæk, på torsdag får debut på U21-landsholdet, så vil det samme være tilfældet for Odins Laurits Laurenborg og Anick Sonnichsen, der begge tidligere har været udtaget til U18-landsholdet. U21-landsholdet fuldenes af Mathilde Kjær. Marius Bo Nielsen og Mads Visti Nielsen, der alle tre får debut i landsholdsregi i WDF-forbundet.

U18-landsholdet vil i år være repræsenteret af Marie Hedegaard og Camilla Thatt Andersen på pigeholdet, alt imens Nikolaj Jørgensen, Robin Quist Stegler, Lukas Jensen og Sebastian Bech udgør kvartetten på drengelandsholdet.

Lodtrækningerne til henholdsvis U18- og U21-EM kan ses på WDF’s hjemmeside.


Program for U18- og U21-EM:
Torsdag 14. juli og fredag 15. juli
Alle indledende kampe i single-, double- og holdkampe.

Lørdag 16. juli
Finalekampe


U18-landsholdet
Marie Hedegaard, Potten
Camilla Thatt Andersen, Hejnsvig
Nikolaj Jørgensen, Ringsted
Robin Quist Stegler, DK26
Lukas Jensen, Hovsa
Sebastian Bech, FIOV

U21-landsholdet
Mathilde Kjær, Kælderen
Anick Sonnichsen, DK26
Marius Bo Nielsen, Route 180
Mads Visti Nielsen, Dronningborg
Laurits Laurenborg, Odins
Lucas Christensen, Holbæk


Læs også:

Er han Danmarks næste topspiller? Stort interview med Nikolaj Jørgensen

Ivan Madsen og Henriette Honoré er nye danmarksmestre

Video: Gense finalekampene fra DM 2022

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*