Vanvittig præstation: José de Sousa har slået verdensrekorden for højeste gennemsnit nogensinde

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

José de Sousa har for kort tid siden leveret det højeste registrerede gennemsnit nogensinde.

José de Sousa lever i dén grad op til sit tilnavn ‘The Special One’.

Sidste år tog den 47-årige portugiser således fusen på resten af verdenseliten, da han på imponerende vis gik hele vejen ved Grand Slam, alt imens han tidligere i år lavede karrierens anden televiserede 9-darter, efterfulgt af en fornem finaleplacering i sin debutsæson i Premier League.

I dag har verdensranglistens nummer 11 så på ny skrevet sig ind i historiebøgerne, efter han for kort tid siden i første runde ved sæsonens 13. Players Championship-turnering besejrede skotske William Borland 6-0 med et dertilhørende gennemsnit på intet mindre end 127,01.

Dermed er José de Sousa den nye indehaver af rekorden for det højeste registrerede gennemsnit i dartsportens historie. Rekorden tilhørte tidligere engelske Jamie Hughes, der ved en kvalifikationsturnering til Europa Touren i 2018 snittede 125,25 i en 6-0 sejr over Robbie Green.

José de Sousas sejr blev dog ikke vist på en af PDC’s to TV-baner, og det er derfor ikke muligt at gense kampen. Derfor er det fortsat Peter Wright der indehaver rekorden for det højeste gennemsnit i en streamet kamp nogensinde (123,53), alt imens Michael van Gerwen har rekorden for det højeste gennemsnit i en TV-kamp (123,40).

Players Championship 13 er endnu ikke færdigspillet. Du kan følge resten af turneringen live på DartConnect og PDC.tv.


Læs også:

José de Sousa stjal rampelyset: 9-darter og tangering af imponerende rekord

José de Sousa: Fra ukendt køkkenmontør til potentiel Premier League-profil

José de Sousa i karrierens største triumf: Vinder Grand Slam of Darts

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*