Oversigt: Disse 22 spillere deltager ved senior-VM

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Phil Taylor er blandt de 22 spillere, der er inviteret til næste års VM for seniorspillere.

I begyndelsen af april offentliggjorde organisationen Modus Darts nyheden om, at de, i samarbejde med Jason Francis, til februar planlægger at afholde historiens første “senior-VM” for dartspillere over 50, der ikke har et Tour Card i PDC.

Turneringen er i høj grad af kommerciel karakter, og derfor er hele 22 ud af turneringens i alt 24 spillere blevet direkte inviteret til turneringen, der afholdes mellem den 3.-6. februar næste år. Hvem der tager de to sidste pladser ved turneringen vil blive afgjort ved en kvalifikationsturnering, der afholdes mellem den 13.-14. november.

Arrangørerne af turneringen har gennem den seneste halvanden måned løbende offentliggjort navnene på de spillere, der er inviteret til turneringen, indtil der for nyligt blev sat navn på den sidste spiller.

Blandt de mest profilerede navne ved turneringen er det uundgåeligt ikke at falde over den 16-dobbelte verdensmester Phil Taylor, der får selskab af ældre koryfæer såsom John Lowe, Bob Anderson, Keith Deller og Les Wallace.

Også den tredobbelte BDO-verdensmester Martin Adams springer med det samme i øjnene, ligesom de ligeledes tidligere verdensmestre i skikkelse af John Walton, Wayne Warren, Ted Hankey, Andy Fordham, Richie Burnett og John Part. Derudover vil den 10-dobbelte, kvindelige verdensmester, Trina Gulliver, ligeledes være blandt deltagerne.

Gruppen af inviterede spillere fuldendes desuden af Tony David, Tony O’Shea, Kevin Painter, Terry Jenkins, Peter Manley, Robert Thornton, Roland Scholten, Paul Lim og Darryl Fitton.

Det var i øvrigt hensigten, at også den dobbelte verdensmester Dennis Priestley skulle have været blandt deltagerne, men den 70-årige englænder har sidenhen måtte trække sig af helbredsmæssige årsager.

Seniorverdensmesterskabet vil i øvrigt blive afholdt på spillestedet Circus Tavern, der også dannede rammerne for PDC’s verdensmesterskab fra 1994-2007.


Læs også:

VM for seniorspillere bliver en realitet – flere legender meldes klar

Godt nyt for de danske Q-School deltagere: PDC’s Challenge Tour begynder i juli

Michael van Gerwen: ‘Jeg sammenligner mig ikke med Phil Taylor – jeg har allerede overhalet ham’

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*