VM for seniorspillere bliver en realitet – flere legender meldes klar

Tekst: Martin Hawkins

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Hvis der er nogle dartfans som savner at se Phil Taylor i aktion, får de efter alt at dømme chancen for netop det i starten af næste år, efter at det første World Senior Darts Championship – altså et VM for seniorspillere – tidligere på dagen blev annonceret.

Initiativtagerne bag dette arrangement er organisationen MODUS Darts i samarbejde med Jason Francis, der er ejer og grundlægger af Snooker Legends, som bl.a. står bag en senior-tour for spillere over 40 år inden for snookersporten. MODUS Darts er i løbet af det seneste års tid bl.a. blevet kendt for at arrangere online dartturneringer for spillere som ikke er tour card-indehavere.

På nuværende tidspunkt er spillere som Phil Taylor, John Lowe, Dennis Priestley, John Part, Bob Anderson, Richie Burnett, Martin Adams, Keith Deller, Andy Fordham og Les Wallace inviteret til at tage del i turneringen, mens der vil være to pladser på spil i en kvalifikationsturnering for spillere over 50 år, som forventes afholdt i november.

Et spillested for turneringen er endnu ikke på plads, men det forventes at der også vil være tv-dækning når der vil blive spillet om en førstepræmie på minimum £25.000 – knap 220.000 danske kroner.

Udsigten til tv-dækning betyder til gengæld også at vi ikke skal regne med at se spillere som Peter Wright, Gary Anderson eller Raymond van Barneveld, da de som indehavere af et PDC tour card ikke må stille op til tv-transmitterede turneringer som afholdes af andre organisationer end PDC.


Læs også:

Video: James Richardson laver 9-darter mod sin søn

Tilbageblik: Da Phil Taylor skrev historie med to 9-dartere i samme kamp

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*