Tilbageblik: Da Phil Taylor skrev historie med to 9-dartere i samme kamp

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

I dag er det præcis 10 år siden, at Phil Taylor skrev historie, da han lavede to 9-dartere i samme kampe ved Premier League-finalen i 2010.

Finalen ved Premier League i 2010 vil for altid blive husket som en af de bedste finaler dartsporten nogensinde har set.

Ikke nok med at begge spillere var i topform, og at kampen var spændende og jævnbyrdig fra start til slut. For oven i det formåede Phil Taylor at lave to 9-dartere undervejs i sin samlede sejr på 10-8 over James Wade.

Læs også: Tilbageblik: Tre Premier League-finaler vi aldrig glemmer

Historien om de to 9-dartere er sensationel også den dag i dag. For selvom det efterhånden er blevet mere og mere almindeligt at spillere leverer det perfekte leg, så er det fortsat kun sket en enkelt gang efterfølgende, at en spiller har lavet to 9-dartere i samme kamp. Det var ikke overraskende Michael van Gerwen, der udlignede Phil Taylors rekord i 2017, men det skete dog i væsentligt mere ydmyge rammer ved en kvalifikationsturnering til UK Open, hvor der ikke var publikum til stede.

Det hører ovenikøbet med til historien, at den 16-dobbelte verdensmester var særdeles tæt på at lave en tredje 9-darter, da han umiddelbart efter at have lavet sin anden 9-darter startede ud med syv tripler i træk, inden han missede triple 17 med sin ottende pil.

Til den dag i dag står “The Power” noteret for rekorden for flest televiserede 9-dartere i karrieren, da han i alt nåede at lave 11 perfekte legs på TV i perioden 2002-2015. Herefter følger Michael van Gerwen med syv, mens både Raymond van Barneveld og Adrian Lewis har lavet fem.

Du kan se den historiske begivenhed fra Premier League finalen i 2010 i klippet her nedenfor.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*