Brendan Dolan i hopla: Snød favoritterne ved Players Championship 5

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Brendan Dolan vandt her til aften den første turnering ved Super Series 2.

Det kan godt være, at Brendan Dolan indtager en beskeden placering som nummer 33 på PDC’s verdensrangliste, men ved tirsdagens første turnering ved Super Series 2 spillede den 47-årige nordirer som en potentiel verdensetter.

Med et suverænt turneringsgennemsnit på intet mindre end 102,19 vandt ‘The History Maker’ således sæsonens femte Players Championship-turnering. Undervejs lykkedes det ham blandt andet at besejre verdensmesteren Gerwyn Price, hvorefter han også sendte formstærke spillere som Damon Heta og Joe Cullen ud af turneringen. I finalen besejrede han sidenhen Michael Smith med cifrene 8-6 med dagens næstlaveste gennemsnit på 97,73. Dolans højeste gennemsnit lød på 111,28, da han i første runde besejrede Jason Lowe 6-3.

Turneringssejren er Dolans første siden oktober 2019, og derudover hans ottende turneringssejr i PDC. Med til titlen hører en samlet præmiesum på 10.000 pund, svarende til godt og vel 87.000 danske kroner. Præmiepengene bidrager til, at Dolan rykker op som nummer 18 på PDC’s ProTour-rangliste, alt imens han nu indtager en fornem fjerdeplads på Players Championship-ranglisten.

Lisa Ashton imponerede

Blandt dagens øvrige tophistorier fra sæsonens anden Super Series er det værd at fremhæve Lisa Ashtons vej til 1/8-finalerne. Det er således blot anden gang, det lykkes den firedobbelte, kvindelige verdensmester at spille sig blandt de sidste 16 på PDC’s ProTour.

Tirsdag indledte 50-årige Ashton med at besejre Premier League-profilen Nathan Aspinall 6-2, inden hun i anden runde besejrede Aaron Beeney med samme cifre. I tredje runde leverede Ashton så endnu et fornemt resultat, da han besejrede den dobbelte verdensmester Adrian Lewis 6-3 med et fornemt gennemsnit på 95,36. Blandt de sidste 16 tabte Ashton dog 6-0 til den senere finalist, Michael Smith, der ved den lejlighed brillerede med et gennemsnit gennemsnit på hele 106,09.

Verdensranglistens top tre er fortsat uden turneringssejr

Tager man et kig på de største profiler ved Super Series, så måtte Gerwyn Price som nævnt give fortabt efter sit nederlag til Brendan Dolan i tredje runde, alt imens Peter Wright i fjerde runde tabte 4-6 til velspillende Alan Soutar. Dermed er verdensranglistens nummer et og tre fortsat uden turneringssejre i indeværende sæson. Det samme gør sig gældende for Michael van Gerwen, der har valgt at melde afbud til alle fire turneringer ved det igangværende Super Series.

Forrige uges vinder ved UK Open, James Wade, tabte i øvrigt allerede i første runde, hvor han leverede en skuffende indsats mod landsmanden Martin Atkins. Også Gary Anderson og Raymond van Barneveld måtte pakke deres pile sammen, efter nederlag til henholdsvis Andy Boulton og Mervyn King i deres første kamp.

Du kan se en oversigt over de afgørende resultater ved Players Championship 5 her nedenfor. Alle øvrige resultater finder du på DartConnect.

Super Series 2 fortsætter i morgen klokken 15:00, hvor der tages hul på endnu en Players Championship-turnering. Turneringen kan følges live på PDC.tv og DartConnect.


Afgørende resultater fra Players Championship 5 (16. marts 2021)
Sidste 16

Joe Cullen (92,6) 6-3 (94,2) Dave Chisnall
Ryan Joyce (92,5) 6-2 (89,6) Darius Labanauskas
Brendan Dolan (106,4) 6-4 (104,9) Damon Heta
Scott Mitchell (95,6) 6-5 (97,5) Devon Petersen
Ryan Searle (104,0) 6-2 (88,1) Callan Rydz
Michael Smith (106,0) 6-0 (90,3) Lisa Ashton
Alan Soutar (104,1) 6-4 (97,9) Peter Wright
Dirk van Duijvenbode (112,7) 6-5 (103,8) Mensur Suljovic

Kvartfinaler
Joe Cullen (105,0) 6-4 (98,6) Ryan Joyce
Brendan Dolan (109,5) 6-3 (106,7) Scott Mitchell
Michael Smith (96,7) 6-2 (86,2) Ryan Searle
Alan Soutar (96,9) 6-5 (96,9) Dirk van Duijvenbode

Semifinaler
Brendan Dolan (98,5) 7-4 (90,5) Joe Cullen
Michael Smith (99,7) 7-6 (88,2) Alan Soutar

Finale
Brendan Dolan (97,7) 8-6 (93,8) Michael Smith


Læs også:

Michael van Gerwen trækker sig fra Super Series

Dartnyheder.dk’s træningsprojekt: Se resultaterne efter uge 6/13

Opdateret verdensrangliste efter UK Open

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*