Q-School (dag 3): To danskere er videre til Final Stage – Sherrock og Barneveld avancerer

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

Andreas Toft Jørgensen og Ivan Springborg Poulsen (billede) er videre til Final Stage ved den europæiske Q-School.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

BEMÆRK: Har du styr på reglerne ved Q-School? Hvis ikke, kan du eventuelt læse denne artikel først.

Onsdag markerede afslutningen på første sektion ved PDC’s Q-School, og der var derfor høj dramatik både i engelske Milton Keynes og i tyske Niedernhausen, der som bekendt er værtsbyer for henholdsvis den britiske og den europæiske Q-School. Onsdag var således sidste chance for en lang række spillere, hvis de ville holde liv i håbet om at kvalificere sig til Q-Schools Final Stage og dermed fortsat være med i kampen om et Tour Card til PDC.

Ved den europæiske Q-School lykkedes det i den sammenhæng to ud af de fire deltagende danskere at kvalificere sig, eftersom de endte indenfor top 43 på den europæiske Q-School-rangliste. Mens Andreas Toft Jørgensen endte som nummer 34, så sluttede Ivan Springborg Poulsen af som nummer 37. Andreas Toft Jørgensen og Ivan Springborg Poulsen skal derfor i aktion igen mellem den 14.-17. februar, hvor der tages hul på Final Stage.

Mens Andreas Toft Jørgensen sikrede sig sit ene ranglistepoint i mandags, så var der først point på kontoen til Ivan Springborg Poulsen efter onsdagens turnering, hvor sjællænderen først blev tildelt en “bye” i første runde, inden han efter en flot præstation besejrede hollandske Kristiaan de Boer 6-4 med et gennemsnit på 80,0. Herefter tabte danskeren dog en uskøn kamp 3-6 til belgiske Remo Mandiau, hvor sidste leg blev afgjort i hele 30 dart. Placeringen blandt de sidste 32 var imidlertid nok til at sikre et enkelt point til Q-School-ranglisten, hvilket altså viste sig at være nok til at sikre et videre avancement til Final Stage.

De to øvrige danskere, Niels-Jørgen Hansen og Niels Heinsøe, endte som henholdsvis nummer 65 og 71 på ranglisten, der i alt tæller 103 forskellige spillere. Begge danskere var i den sammenhæng tvunget til selv at spille sig blandt de sidste 32, hvis de ville kvalificere sig til Final Stage, men tabte dog allerede i første runde med cifrene 6-2 og 6-0 til henholdsvis belgiske Philip van Gasse og hollandske Dennie Olde Kalter.

Mellem torsdag til lørdag får fem øvrige danskere, Tom Veje Kristensen, Bent Lambertsen, Claus Nielsen, Brian Rohmann Andersen og Michael Seemann ligeledes muligheden for at kvalificere sig til Final Stage, eftersom de deltager ved anden sektion i Q-Schools indledende afdeling.

Store navne videre til Final Stage

Blandt de internationale profiler lykkedes det i øvrigt Raymond van Barneveld at gå hele vejen ved onsdagens afsluttende Q-School turnering i den indledende fases første sektion. Den femdobbelte verdensmester var ganske vist allerede sikret videre avancement takket være sine adskillige optjente point på ranglisten. Ikke desto mindre må sejren lune gevaldigt for “Barney”, der med god grund vil være propfyldt med selvtillid forud for Q-Schools Final Stage. Hollænderen står således noteret for det foreløbigt næsthøjeste turneringsgennemsnit af alle spillere ved Q-School på 93,48.

Foruden Barneveld lykkedes det i øvrigt også tyskerne Nico Kurz og Franz Roetzsch samt hollandske Jeremy van der Winkel at vinde onsdagens afgørende kvartfinaler. Derudover er kendte navne som Geert de Vos og Michael Unterbuchner ligeledes videre til Final Stage takket være deres placering på Q-School ranglisten.

Ved den britiske Q-School var det Christopher Bent, Ryan Hogarth, John Imrie og rutinerede Kevin Painter der vandt de afgørende kvartfinaler. Herudover lykkedes det spillere som Fallon Sherrock og Arron Monk at kvalificere sig til Final Stage via den britiske Q-School rangliste, alt imens spillere som Wayne Warren, Wes Newton og James Richardson ikke formåede at spille sig i top 36, og derfor har udspillet deres muligheder ved dette års Q-School.

Anden sektion af den indledende fase ved Q-School begynder i dag og spilles frem til og med lørdag. Som nævnt vil fem danskere i skikkelse af Tom Veje Kristensen, Bent Lambertsen, Claus Nielsen, Brian Rohmann Andersen og Michael Seemann være blandt deltagerne på den europæiske Q-School, og du vil kunne følge turneringen live på DartConnect fra klokken 12:00.

Her nedenfor kan du danne dit et overblik over onsdagens afgørende Q-School resultater, alt imens du kan se resultat af danskernes kampe nederst i artiklen.


Oversigt over de afgørende resultater ved den britiske Q-School (dag 3 – sektion 1):
Kvartfinaler
Christopher Bent (99,1) 6-1 (80,6) Shane McGuirk
Ryan Hogarth (81,3) 6-3 (82,9) David Wawrzewski
John Imrie (103,7) 6-0 (83,0) Fallon Sherrock
Kevin Painter (91,0) 6-4 (82,1) Peter Hudson


Oversigt over de afgørende resultater ved den europæiske Q-School (dag 3 – sektion 1):
Kvartfinaler
Raymond van Barneveld (95,3) 6-2 (85,1) Kenny Neyens
Jeremy van der Winkel (83,4) 6-4 (83,0) Geert De Vos
Nico Kurz (80,3) 6-4 (80,5) Steven Noster
Franz Roetzsch (84,6) 6-4 (74,6) Sven Hilling


Oversigt over de danske resultater ved European Q-School (dag 3 – sektion 1):
Sidste 128:
Andreas Toft Jørgensen (79,5) 4-6 (84,4) Rients Visser
Ivan Springborg Poulsen BYE
Niels-Jørgen Hansen (80,1) 2-6 (82,0) Philip Van Gasse
Niels Heinsøe (71,1) 0-6 (91,1) Dennie Olde Kalter

Sidste 64:
Ivan Springborg Poulsen (80,0) 6-4 (77,9) Kristiaan de Boer

Sidste 32:
Ivan Springborg Poulsen (71,5) 3-6 (73,1) Remo Mandiau


Læs også:

Meget er ændret: Sådan fungerer Q-School 2021

Q-School (dag 2): Barneveld videre ved Q-School til trods for nederlag

Dartnyheder.dk’s træningsprojekt: Se resultaterne efter uge 1/13

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*