Q-School (dag 2): Barneveld videre ved Q-School til trods for nederlag

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Raymond van Barneveld sikrede sig i går videre avancement til anden fase ved Q-School.

Til trods for at have tabt tirsdagens afgørende kvartfinalekamp til østrigske Michael Rasztovits, så har den femdobbelte verdensmester Raymond van Barneveld nu sikret sig videre avancement til “anden fase” ved den europæiske Q-School, eftersom hollænderen allerede forud for sin sidste spilledag i første sektion har sikret sig fem point til Q-School-ranglisten. Det forventes således, at tre point på ranglisten er nok til at sikre videre avancement til de afgørende Q-School kampe, der finder sted mellem den 14.-17. februar.

Læs også: Meget er ændret: Sådan fungerer Q-School 2021

Barneveld tabte som nævnt til førnævnte Michael Rasztovits, der dermed selv er sikkert videre til anden fase af Q-School, eftersom han vandt den ene af tirsdagens afgørende kvartfinaler. Det samme gjorde tyske Lukas Wenig, hollandske Davy Proosten og russiske Boris Koltsov.

På den europæiske Q-School-rangliste er det også værd at fremhæve navne som Nico Kurz og Geert de Vos, der ligeledes har sikret sig nok point til at være kvalificeret til den såkaldte anden fase.

Fallon Sherrock tæt på kvalifikation til anden fase

På den engelske Q-School lykkedes det tirsdag engelske Sam Booth, walisiske Mike Warburton og de to skottere Ian Mackenzie og Jason Hogg triumfere i de respektive kvartfinaler, og dermed spille sig videre til de afgørende Q-School kampe.

På den engelske Q-School-rangliste forventes det, at spillerne skal sikre sig mindst fire point, for at være sikre på at kvalificere sig til anden fase. Her har spillere som de tidligere Tour Card-holdere Arron Monk, Peter Hudson, Adam Smith-Neale og Kevin McDine allerede rundet den magiske grænse, alt imens spillere som Fallon Sherrock og Wes Newton står noteret for tre point, hvilket betyder at de som minimum skal spille sig blandt de sidste 64 ved onsdagens sidste turnering i første sektion af Q-Schools første fase, hvis de vil holde liv i håbet om et Tour Card.

Ingen danske point

For de fire danske spilleres vedkommende noterede Niels-Jørgen Hansen og Niels Heinsøe sig for de bedste resultater, da de to bruttolandsholdsspillere vandt deres respektive kampe i første runde, inden de imidlertid tabte blandt de sidste 64. Dermed lykkedes det ikke nogen af de danske spillere at tilegne sig point til Q-School-ranglisten, hvor Andreas Toft Jørgensen altså fortsat er den eneste dansker med point, efter han spillede sig blandt de sidste 32 ved mandagens turnering.

Både Niels-Jørgen Hansen og Niels Heinsøe var ellers særdeles tæt på at avancere videre til tredje runde, men tabte begge snævert 6-5 i deres respektive opgør i anden runde. Niels-Jørgen Hansen var ellers foran både 4-1 og 5-4, men måtte alligevel tage til takke med et nederlag til belgiske Cedric Waegemans. Også Niels Heinsøe havde i sin kamp etableret sig en solid føring på 4-2 over hollandske Jeroen Mioch, men tabte altså ligeledes til sidst. Begge danskere leverede dog et par gode præstationer, eftersom de begge endte med gennemsnit på den gode side af 80.

Den danske kvartet har en sidste mulighed for at kvalificere sig til Q-Schools anden fase. Den mulighed får de klokken 12:00 i dag, hvor der tages hul på den sidste turnering ved Q-Schools første sektion. Fra torsdag til lørdag afgøres så Q-Schools anden sektion, hvor yderligere fem danskere deltager.

Her nedenfor kan du danne dig et overblik over tirsdagens afgørende resultater på henholdsvis den britiske og den europæiske Q-School, alt imens du også har muligheden for at se de danske resultater. Alle øvrige resultater kan findes på DartConnect.


Oversigt over de afgørende resultater ved den britiske Q-School (dag 2 – sektion 1):
Kvartfinaler
Sam Booth (88,6) 6-5 (80,7) Arron Monk
Ian Mackenzie (92,0) 6-2 (89,9) Brett Claydon
Mike Warburton (93,5) 6-1 (85,9) Sam Cankett
Jason Hogg (89,8) 6-3 (83,3) Josh McCarthy


Oversigt over de afgørende resultater ved den europæiske Q-School (dag 2 – sektion 1):
Kvartfinaler
Lukas Wenig (98,0) 6-1 (79,8) Eimardo Van Engelen
Davy Proosten (85,4) 6-3 (75,8) Franz Roetzsch
Boris Koltsov (88,2) 6-3 (92,1) Ricardo Pietreczko
Michael Rasztovits (92,5) 6-4 (89,4) Raymond van Barneveld


Oversigt over de danske resultater ved European Q-School (dag 2 – sektion 1):
Sidste 128:
Andreas Toft Jørgensen (72,3) 4-6 (70,9) Sandor Ballo
Ivan Springborg Poulsen (76,9) 2-6 (86,6) Moreno Blom
Niels-Jørgen Hansen (76,4) 6-1 (71,3) Karsten Koch
Niels Heinsøe (80,5) 6-0 (55,4) Felix Kleeberg

Sidste 64:
Niels-Jørgen Hansen (83,4) 5-6 (82,3) Cedric Waegemans
Niels Heinsøe (82,2) 5-6 (83,1) Jeroen Mioch


Læs også:

Meget er ændret: Sådan fungerer Q-School 2021

Sensationelt: Raymond van Barneveld gør comeback

Portrætinterview med Andreas Toft Jørgensen: Om ambitioner ved Q-School og drømmen om en professionel karriere

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*