José de Sousa og Daryl Gurney er sikkert videre ved PDC’s verdensmesterskab

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

José de Sousa er for første gang i karrieren videre til tredje runde ved PDC’s verdensmesterskab.

Med en samlet sejr på 3-1 over engelske Ross Smith er den regerende Grand Slam-vinder, José de Sousa, videre til tredje runde ved PDC’s verdensmesterskab. Det er i den sammenhæng første gang nogensinde, at portugiseren har vundet en kamp ved verdensmesterskabet, efter at have tabt sin første kamp ved sine foregående tre forsøg i 2012, 2019 og 2020.

Verdensranglistens nummer 14 kan nu se frem til en længere julepause, inden han møder enten Mervyn King eller Max Hopp i turneringens tredje runde. Kampene i tredje runde afvikles først efter den 27. december.

Daryl Gurney viste storform

José de Sousa er dog ikke den eneste spiller, der i går avancerede videre fra anden runde. Også verdensranglistens nummer 11, Daryl Gurney, er med i det fine selskab, efter han leverede en fornem præstation undervejs i sin 3-2 sejr over irske William O’Connor.

“Superchin” endte således med et stærkt gennemsnit på 99,19, hvilket er det ubetinget højeste gennemsnit i turneringen indtil videre. Det kan dog vise sig at blive nødvendigt at gentage en lignende præstation efter julepausen, eftersom Gurney kan se frem til et opgør mod engelske Chris Dobey, der ligeledes leverede en fin indsats, da han i onsdags spillede sig videre til tredje runde.

Succes for Razma og japansk overraskelse

Foruden de to førnævnte andenrundekampe så blev der dog også spillet hele seks opgør i første runde i løbet af torsdagens kampprogram.

Mens lettiske Madars Razma i den sammenhæng blev den første lette nogensinde til at vinde en kamp på VM-scenen, eftersom han besejrede den japanske kvalifikationssspiller Toru Suzuki, så var der en anden japaner, der leverede en gedigen overraskelse.

Edward Foulkes, der, som navnet indikerer, har en skotsk far, var således et fuldstændig ubeskrevet blad forud for gårsdagens kamp mod den umiddelbare storfavorit til opgøret, belgiske Mike de Decker.

Mens bookmakere og eksperter altså pegede på sidstnævnte som favorit til at kvalificere sig til et opgør mod Brendan Dolan i tredje runde, så ville Foulkes det altså anderledes. Med et solidt gennemsnit på 90,97 i sin VM-debut sørgede japanerne således for at gøre særdeles positivt opmærksom på sig selv, til trods for at kampen mod den belgiske VM-debutant var Foulkes første Tv-kamp nogensinde.

Efter Foulkes’ overraskende sejr lykkedes det i øvrigt skotske Ryan Murray at besejre filippinske Lourence Ilagan 3-1. Ilagan har ellers længe været udråbt som en potentiel kommende asiatisk profil i den internationale dartsport, men det blev altså ikke i går, at den 42-årige Soft Tip-stjerne kunne fejre sin første sejr i VM’s hovedturnering, efter nu at have kvalificeret sig til Alexandra Palace fem gange i karrieren.

Lewis, Meulenkamp og Searle fuldendte sejrslisten

Bedre gik det til gengæld for walisiske Jamie Lewis, hollandske Ron Meulenkamp og engelske Ryan Searle, der alle tre formåede at vinde deres respektive opgør i første runde.

Særligt den tidligere semifinalist, Jamie Lewis, var ellers i store vanskeligheder, eftersom han var bagud hele 0-2 mod engelske Luke Woodhouse, inden “Fireball” altså på forunderlig vis formåede at vende kampen. Dermed kan 29-årige Lewis nu se frem til et opgør mod landsmanden Gerwyn Price i anden runde.

Også Ron Meulenkamp kan se frem til et opgør mod en landsmand, eftersom Vincent van der Voort nu venter i næste runde. Meulenkamp sikrede sig videre avancement efter en hårdt tilkæmpet 3-1 sejr over kroatiske Boris Krcmar.

I den efterfølgende kamp måtte førnævnte Ryan Searle ligeledes kæmpe hårdt for sin sejr, da han besejrede den 28-årige amerikanske VM-debutant Danny Lauby 3-2. Searle leverede dog et fornemt gennemsnit på 98,31, og bør derfor anses som en massiv udfordring for Jeffrey de Zwaan, der nu venter i VM’s anden runde.

PDC’s verdensmesterskab fortsætter igen i dag, hvor der ligesom i går skal afvikles seks kampe i første runde samt to opgør i anden runde. Kampene kan ses live på Viaplay og PDC.tv, alt imens TV3 Sport sender alle eftermiddagens kampe og sidenhen begynder deres transmision af aftenens kampprogram klokken 21:15.

Du kan se en oversigt over alle torsdagens VM-resultater her nedenfor, mens du finder fredagens kampprogram nederst i artiklen.


Resultater VM 2021 – torsdag 17. december
Madars Razma (89,21) 3-0 (81,36) Toru Suzuki (Første runde)
Edward Foulkes (90,97) 3-0 (86,74) Mike De Decker (Første runde)
Ryan Murray (87,11) 3-1 (88,28) Lourence Ilagan (Første runde)
Daryl Gurney (99,19) 3-2 (92,40) William O’Connor (Anden runde)
Jamie Lewis (90,67) 3-2 (92,23) Luke Woodhouse (Første runde)
Ron Meulenkamp (87,71) 3-1 (89,82) Boris Krcmar (Første runde)
Ryan Searle  (98,31) 3-2 (88,98) Danny Lauby (Første runde)
Jose de Sousa (93,93) 3-1 (93,73) Ross Smith (Anden runde)


Kampprogram VM 2021 – Fredag 18. november
Eftermiddagssession (13:00) Viaplay, PDC.tv, TV3 Sport
Mickey Mansell v Haupai Puha (Første runde)
Darius Labanauskas v Chengan Liu (Første runde)
Wayne Jones v Ciaran Teehan (Første runde)
Jamie Hughes v Adam Hunt (Anden runde)

Aftenssession (19:00) Viaplay, PDC.tv, TV3 Sport (fra 21:15)
Dirk van Duijvenbode v Bradley Brooks (Første runde)
John Henderson v Marko Kantele (Første runde)
Luke Humphries v Paul Lim (Første runde)
James Wade v Callan Rydz (Anden runde)


Læs også:

TV3-eksperterne analyserer VM – peger på MVG som kommende verdensmester

Podcast: VM-optakt med Per Laursen og Jonas Jung

Gary Anderson i selvisolation efter kontakt med coronasmittet – VM-programmet laves om

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*