Niels Heinsøe og Per Laursen udtrykker optimisme forud for World Cup of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

Niels Heinsøe (tv.) og Per Laursen (th.) i forbindelse med sidste års udgave af World Cup of Darts.

Per Laursen og Niels Heinsøe vil være undertippede, når de møder New Zealand i første runde ved World Cup of Darts, der begynder fredag den 6. november.

De to 35-årige newzealændere, Cody Harris og Haupai Puha, har således ved flere lejligheder vist, at de har potentialet til at spille op mod PDC-toppen. Som eksempelvis, da de sidste år spillede sig i kvartfinalen ved netop PDC’s World Cup, hvor de imidlertid tabte til de senere videre fra Skotland.

Men til trods for rollen som underdogs, så er den danske duo fortrøstningsfuld forud for opgøret. Det fortæller de til Dartnyheder.dk

– Jeg synes grundlæggende, at det er en fornuftig lodtrækning. Selvfølgelig er vi underdogs, men det kunne trods alt også have været værre. Jeg tror, at vi har en chance for at gå videre. Men jeg vil ikke kalde os favoritter, selvfølgelig vil jeg ikke det, lyder det fra den femdobbelte danske mester, Per Laursen, der bliver bakket op af sin holdkammerat.

– Da jeg så lodtrækningen, så var jeg som udgangspunkt lidt splittet. Jeg kender jo Cody Harris fra Challenge Touren, og jeg må indrømme, at selvom han er god, så tænker jeg ikke, at han ikke kan besejres. Puha kender jeg så ikke så meget til, hvis jeg skal være ærlig. Men jeg tror på, at vi har en chance. Det kræver blot, at vi leverer varen, lyder det fra Niels Heinsøe.

Per Laursen i fornemt selskab

Mens konstellationen bestående af 54-årige Laursen og 51-årige Heinsøe også udgjorde det danske World Cup-landshold i 2019, hvor de ved den lejlighed tabte 5-0 i første runde til et formstærkt skotsk landshold bestående af Peter Wright og Gary Anderson, så er der stor forskel på de to spilleres erfaring i World Cup-regi.

For mens Niels Heinsøe i år deltager ved sin anden World Cup, så er Per Laursen en af blot seks spillere, der i år har udsigt til at deltage ved sin 10. World Cup-turnering i træk, hvilket betyder, at den rutinerede dansker har deltaget ved samtlige World Cups, siden turneringen blev introduceret i 2010. De fem øvrige spillere, der kan prale af den samme statistik, er Simon Whitlock (Australien), Mensur Suljovic (Østrig), Brendan Dolan (Nordirland), William O’Connor (Irland) og Toni Alcinas (Spanien).

– Det er da en kæmpe ære for mig, at få lov til at repræsentere Danmark igen. Det vil det altid være. Så kan det godt være, at det er 10. gang i streg, men det går jeg ikke så meget op i. Men selvfølgelig er jeg også stolt over, at være med blandt de seks spillere, der har været med hver gang, fortæller Laursen.

Stor oplevelse for Heinsøe

Også Niels Heinsøe udtrykker i den forbindelse sin stolthed over igen i år at have kvalificeret sig til det danske World Cup-landshold. Særligt set i lyset af, at det var hans helt store målsætning forud for sæsonen.

– Jeg er selvfølgelig vildt stolt over at være med igen. Det var min helt store målsætning, at kvalificere mig igen, efter jeg var med sidste år.

– Hele det setup og den stemning der er ved World Cuppen, det er ubeskriveligt. Det var faktisk helt surrealistisk. Et eksempel var, at da Per og jeg skulle tilbage til hotellet efter vores kamp, så var der to af PDC’s bodyguards, der spurgte, om vi havde brug for en taxi, hvorefter de banede vejen for os gennem en lang, lang kø af mennesker, der stod i kø foran os. Det var vildt professionelt, og det hele var bare en enestående oplevelse, som jeg simpelthen er nødt til at prøve igen, lyder der fra Heinsøe.

Fortrøstningsfulde trods dårlige forberedelsesvilkår

Samtidig med at PDC de seneste måneder har haft åbnet op for størstedelen af deres turneringer, så har de største profiler i sporten derfor efterhånden også haft rig mulighed for at pudse formen og få kamptræning. Sådan har forholdene dog ikke været for de danske spillere, eftersom de danske stævner fortsat er aflyst, alt imens den løbende turnering ofte har lange pauser imellem sine spillerunder. Til trods for de dårlige forberedelsesvilkår, så er både Laursen og Heinsøe dog fortrøstningsfulde med henblik på at toppe frem mod World Cuppen.

– Jeg er faktisk først for nyligt begyndt at træne rigtigt igen, lyder det fra Per Laursen.

– Det er jo langt fra nogen optimal forberedelse, for der er jo ikke mange muligheder for at kaste pile inden World Cuppen, når alle stævner har været aflyst. Derfor var jeg eksempelvis til fredagsturnering i Potten her i fredags, hvilket var første gang i mange år, bare for at få en smule kamptræning. Det er langt fra ideelt, men jeg synes faktisk, at formen er god, så jeg er fortrøstningsfuld, lyder det fra den femdobbelte danmarksmester, der i øvrigt løfter sløret for, at han får sæsondebut i Dansk Dart Unions løbende turnering på lørdag, hvor han vil være med på Pottens andethold i 2. division, og at han derudover har intensiveret træningsmængden.

Det samme har Niels Heinsøe, der ligeledes er optimistisk i forhold til sin form.

– Jeg ville selvfølgelig gerne have foretrukket at have spillet nogle flere gældende kampe. Men formen er god, og jeg får passet min træning, så jeg er helt sikker på, at vi er helt klar, når kampen går i gang, lyder det afsluttende fra Heinøe.

World Cup of Darts spilles i år i den østrigske by Salzburg mellem den 6.-8. november. Det er dog endnu ikke oplyst, om Danmark og New Zealand skal spille den 6. eller 7. november.


Læs også:
Gary Anderson og Peter Wright melder afbud til World Cup of Darts
Tilbageblik: Husker du Per Laursens VM-øjeblikke?
Niels Heinsøe med international succes – vinder Catalonia Open

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*