Niels Heinsøe med international succes – vinder Catalonia Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Federació Catalana de Dards

Niels Heinsøe leverede i dag det største individuelle danske resultat ved en BDO/WDF-turnering siden Vladimir Andersens sejr ved Dortmund Open i 2012. 

Den tidligere vinder i double-turneringen ved Denmark Open, Niels Heinsøe, leverede i dag karrierens hidtil største individuelle resultat, da han strøg til tops ved Catalonia Open – en turnering som tidligere er blevet vundet af spillere som Alan Norris og Ulf Ceder, mens Dimitri van den Bergh var i finalen i 2013.

Helt så stjernespækket var Catalonia Open retfærdigvis ikke i år, hvor belgiske Roger Janssen var førsteseedet til turneringen. En spiller som ellers blot ligger nummer 29 på BDO’s verdensrangliste.

Ikke desto mindre, så er Niels Heinsøes sejr den største individuelle danske sejr i WDF og BDO sammenhæng siden Vladimir Andersen vandt Dortmund Open i 2012, idet begge turneringer tilhører henholdvis kategori C og kategori 2 i BDO og WDF-sammenhæng, hvilket er en enkelt kategori højere end Brian Løkkens sejr ved Gibraltar Open sidste år.

Selve finalen ved Catalonia Open blev vundet 6-4 over engelske Martin Compton, mens gennemsnittet i finalen lød på 78. Forinden da havde den 49-årige dansker, som selv var ottende-seedet til turneringen, vundet sin semifinale 5-0 over hollandske Donnie Michels, hvor gennemsnittet lød på 78,28.

Både nummer fem og ni på PDC Nordic & Baltic-ranglisten, Cor Dekker og Johan Engström, samt den danske ranglistes nummer et, Brian Løkken, var i øvrigt også med ved den syvende udgave af Catalonia Open.

Med til den samlede sejr følger en præmiesum på 1800 euro, svarende til 13.ooo danske kroner.

Du kan se/gense Niels Heinsøes triumf ved Catalonia Open her nedenfor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*