54 danskere deltager i weekenden ved Swedish Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Europe/Kelly Deckers

Brian Løkken kan i weekenden sikre sig definitiv adgang til BDO’s verdensmesterskab.

Når den svenske værtnation i weekenden afholder Swedish Open for den 48. gang i historien, så vil det være med massiv dansk deltagelse, når i alt 54 danskere tage turen over sundet til Malmø.

Blandt de håbefulde danskere er naturligvis den danske ranglistes nummer ét, Brian Løkken, som i den kommende weekend kan sikre sig deltagelse ved BDO’s verdensmesterskab. Hvad enten DK26-spilleren opnår et godt resultat eller ej, så ser det under alle omstændigheder ganske fornuftigt ud, eftersom den nærmeste konkurrent, Darius Labanauskas, er forsvindende tæt på at kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab, hvilket vil bane vejen for danskeren. Lykkes det, så vil det være første gang siden 2007, at en dansk herrespiller deltager ved turneringen.

Foruden Brian Løkken deltager også det danske herrelandshold i skikkelse af Mogens ‘Turbo’ Christensen, Lars ‘XL’ Helsinghof, Daniel Jensen og Nicolai Olsen. Foruden de førnævnte er også det 20-årige talent fra Potten Dartklub, Nicolai Rasmussen, samt Aros-duoen bestående af Tom Veje Kristensen og Bent Lambertsen tilmeldt turneringen, hvortil også Niels-Jørgen Hansen, Brian C. Christiansen og Glenn Honoré færdiggør listen over de på forhånd bedste danske bud på en succesoplevelse ved kategori A-turneringen. Det er kun én gang tidligere lykkedes en dansker at vinde Swedish Open, da Per Skau i 1993 besejrede Jann Hoffmann i finalen.

Ud af de 54 deltagende danskere er 11 tilmeldt damerækken, heriblandt det danske damelandshold bestående af Janni Larsen, Henriette Honoré, Trine Byø og Sandra Rasmussen. De danske landshold har for vane at anvende Swedish Open som “opvarmningsturnering” frem mod større turneringer. I den forbindelse deltager de danske senior-landshold i slutningen af september ved WDF’s europamesterskab.

Foruden de nævnte danskere kan herrespillerne i øvrigt se frem til modstand fra spillere som Glen Durrant, Mark McGeeney, Scott Mitchell og Andy Hamilton. Herudover er de tidligere PDC-profiler Denis Ovens og Wes Newton også tilmeldt turneringen. Ingen af de to nævnes dog større chancer på forud for turneringen, på trods af tidligere at have ligget henholdsvis nummer 14 og 5 på PDC’s verdensrangliste.

Listen over samtlige 288 tilmeldte spillere kan findes her, alt imens lodtrækningerne kan findes her. De svenske arrangører oplyser desuden, at det vil være muligt at streame udvalgte kampe vi dette link.

Oversigt over Swedish Open 2018 (fredag 24. august til søndag 26. august)

Fredag 24. august
LDO Swedish Classic (dame single) 19:00
Herre doubler 20:00

Lørdag 25. august
Herre single 11:30
Dame single 12:00
Triple Mix 20:00

Søndag 26. august
Gents classic (herre single) 11:00
Dame double 11:00

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*