Brian Løkken føler formen kunne være bedre forud for Lakeside

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC Europe/Kelly Deckers

Brian Løkken vil vinde den første kamp, selvom formen kunne være bedre.

Brian Løkken skal som den blot 10. dansker igennem tiden spille ved dette års verdensmesterskab hos BDO, som starter i morgen eftermiddag.

Danskeren kvalificerede sig således igennem den skandinavisk og baltiske rangliste, hvor han med fin afstand til nummer to, sikrede sig førstepladsen.

Dartnyheder.dk fik sig en snak med Brian Løkken inden afrejsen til England og du kan læse interviewet herunder.

Læs også: God lodtrækning for Brian Løkken ved BDO’s verdensmesterskab

Hvordan ser formen ud lige nu?

– Jeg har prøvet at give den en ekstra skalle på træningsbanen. Men hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg ikke, at formen er der, hvor den gerne skulle være. Men det er selvfølgelig også fordi, at jeg har sat store forventninger til mig selv, måske for store. Jeg har gerne villet have, at jeg ligesom skulle kunne se at det bar lidt frugt at træne lidt mere, men det synes jeg ikke rigtig det har.

Du har trukket Krzysztof Kciuk. Hvad tænker du umiddelbart om den lodtrækning til første runde?

– Uanset hvem man trækker, så er det jo gode modstandere. Der var otte forskellige jeg kunne trække, og jeg synes ikke, at den ene var bedre end den anden, så det rør mig ikke så meget. Når jeg kommer derover skal jeg bare spille mit bedste, og hvis jeg ikke gør det, så er det jo bare hjem igen.
Men i forhold til xx så kender jeg ham ikke så godt. Men jeg ved, at han har spillet på noget scene i PDC for en del år siden. Så han er sikkert rutineret nok, men det er ligegyldigt. Jeg har været fuldstændig ligeglad med, hvem jeg trak, for jeg ved at de alle sammen kan spille god dart.

Har du i et decideret mål for turneringen?

– Jeg har primært haft den første kamp i tankerne. Den vil jeg bare vinde. Det gode er jo, at hvis jeg vinder, så har jeg to dage til at bearbejde det, og så være klar til den næste kamp. Så jeg har bare et mål, og det er at vinde den første kamp. Det går jeg benhårdt efter. Og det tror jeg også er den rigtige måde at gøre det på. Det hjælper ikke at tænke for langt frem.
Jeg ved, at jeg skal møde Dave Parletti hvis jeg vinder den første kamp, hvilket også er en fornuftig lodtrækning. Men en kamp ad gangen. Jeg har bevidst ikke tjekket for langt frem, for jeg fokusere kun på den første kamp.

I lavede den her træningsoptakt hvor du mødte Kenneth Byø, Ulrich Meyn og Klaus Rejnhold. Føler du, at du fik det ud af det, som du havde håbet?

– Ja det synes jeg. Jeg synes at det var et rigtig godt arrangement, og jeg synes også, at det var rigtig gode modstandere. Jeg fik prøvet omgivelserne, hvordan det er at lade op ude inde bagved, og hvordan det var at komme op på scenen. Jeg synes der var mange små detaljer, som jeg helt sikkert kan tage med videre.

Nu prøvede du at stå på scenen til Danish Darts Open i sommers. Er der noget du kan tage med videre derfra?

– Det er der helt sikkert. Man kan tage noget med videre fra alt, som man ikke har prøvet før. Det der med at blive klappet af, det ved jeg godt, at det bliver nok ikke helt det samme som i Danmark, da der nok ikke er så mange derovre, som hepper på mig. Men det er nok det samme for xxx, som jo kommer fra Polen. Men når man prøver store ting, som for eksempel det i Brøndby Hallen, så kan man altid tage noget med videre.
Det jeg nok kan bruge til mest, det er, at jeg spillede godt i Brøndby. Jeg ved hvordan jeg prøvede at slappe af, lade stille og roligt op, og at jeg stod og kastede en del timer, og egentlig bare mærkede atmosfæren inden jeg selv skulle på scenen. Så det har jeg tænkt mig at gøre igen, for det fungerede. Så jeg ved mere eller mindre, hvad jeg skal gøre i løbet af dagen op til kampen.

Er der en som du tænker er favoritten til det her VM?

– Det er nok Glen Durrant. Han spiller altid godt, også når han spiller andre turneringer, så ligger han altid rigtig flot. Og han kan jo godt følge med i toppen i PDC også, så det må være ham der er den største favorit. Der er jo også nogle andre, men han er min umiddelbare favorit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*