BDO ophæver restriktioner mod PDC-spillere

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: British Darts Organisation

BDO valgte i går at udsende en pressemeddelelse med nyheden om væsentlige ændringer i organisationens PDC-politik. 

BDO har valgt at fjerne tidligere/nuværende restriktioner mod PDC’s Tour Card-holdere samt deltagere ved PDC’s Q-school. Det skriver BDO i en pressemeddelelse. Det sker i kølvandet på PDC’s udmelding tilbage i januar måned, hvor man fra PDC’s side erklærede, at damespillere ville have mulighed for at kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab gennem udelukkende kvindelige kvalifikationsturneringer.

Siden da har flere og flere af BDO’s kvindelige topspillere offentligt meldt ud, at de har i sinde at tilmelde sig turneringen, dog uden at være bevidst om mulige sanktioner fra BDO, som i lignende tilfælde har valgt at suspendere spillere i herrerækken – blandt andet derfor er spillere som Darryl Fitton og Jamie Hughes i år ikke med på BDO-touren, eftersom de var deltagende ved januars Lakeside-turnering, og efterfølgende deltog på PDC’s Q-school – også selvom de ikke vandt et Tour Card.

Konsekvenserne af BDO’s nye restriktioner er endnu ikke fuldstændig klarlagt – blandt andet fordi der endnu ikke har været en reaktion fra PDC – men som udgangspunkt betyder det, at spillere som Darryl Fitton og Jamie Hughes nu igen (fra og med den 1. oktober 2018) igen kan deltage på BDO-touren. Det betyder dog også, at Glen Durrant, som tidligere har været bundet fast i BDO grundet en kontrakt, nu frit kan deltage ved PDC’s Q-school uden konsekvenser. Derudover har PDC’s Tour Card-holdere nu også mulighed for at deltage ved BDO’s turneringer – såsom Denmark Open – alt imens BDO’s damespillere altså ikke skal frygte at blive suspenderet fra BDO, og dermed blive nægtet deltagelse ved Lakeside-turneringen, såfremt de deltager i kvalifikationsturneringen til PDC’s verdensmesterskab.

LÆS OGSÅ: Glen Durrant: Jeg er nu BDO-spiller resten af mine dage

Set med danske øjne kan de nye regler vise sig at få konsekvenser for Brian Løkken, som på nuværende tidspunkt topper BDO’s skandinaviske/baltiske rangliste, hvor førstepladsen giver adgang til Lakeside. Her er Brian Løkkens nærmeste udfordrer, Darius Labanauskas, den eneste reelle konkurrent til førstepladsen – en kamp som afgøres denne weekend ved Swedish Open i Malmø. Tidligere har Brian Løkken dog kunnet trøste sig ved, at Darius Labanauskas også ligger ganske lunt i svinget i forhold til at kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab, hvilket ville betyde, at litaueren ville blive suspenderet fra Lakeside, såfremt han i weekenden skulle overtage førstepladsen på ranglisten fra Brian Løkken. Den regel er nu ikke længere gældende, og derfor er Brian Løkken i weekenden tvunget til at fastholde Darius Labanauskas bag sig.

BDO’s udmelding skal blandt andet set i lyset af Derek Jacklins nylige tiltræden som formand i BDO, men også som konsekvens af politisk pres fra både spillere og medlemmer, der de seneste år har været utilfredse med BDO’s manglende konkurrenceevne med PDC, hvoraf det blandt andet har været svært for BDO at sikre sig TV-transmittering af organisationens verdensmesterskab, hvortil de stagnerede/faldende pengepræmier i BDO også har været et heftigt debatemne i kulissen – alt sammen i en periode, hvor PDC har oplevet en eksplosiv vækst både med henblik på TV-seere, sponsoraftaler og præmiepenge.

Du kan læse et uddrag af BDO’s pressemeddelelse her:

“BDO har besluttet sig for at fjerne alle restriktioner mod PDC Tour Card-holdere, som tidligere og på nuværende tidspunkt har været gældende for dem.

I en total og radikal u-vending, har BDO’s formand Derek Jacklin og BDO’s bestyrelse valgt at gennemføre en beslutning om at fjerne de historiske restriktioner placeret hos PDC-spillere.

Derek Jacklins nye tilgang er indikerende for hans erklærede intention om at gennemgå det nuværende system og skabe positive forbedringer til gavn for hele organisationen (BDO red.).

Disse forandringer vil også betyde, at spillere ikke længere vil skulle møde nogen form for straf vedrørende tilmelding og deltagelse ved PDC’s Q-school.

REGEL 4.00 VIL NU LYDE SOM FØLGER:

4.00 BERIGTIGELSE TIL AT DELTAGE I KVALIFIKATIONSTURNERINGER

4.01 betingelser for at deltage i kvalifikationsturneringer

For at kunne deltage i en kvalifikationsturnering, er det nødvendigt at spilleren;

a. Er medlem af BDO eller medlem af en anden organisation under World Darts Federation.

b. Ikke er erklæret inhabil af BDO, World Darts Federation eller noget andet medlem af World Darts Federation.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*