Raymond van Barneveld: Måske er det på tide at ændre World Cup formatet

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Raymond van Barneveld giver udtryk for, at det måske er på tide at ændre formatet ved World Cup of Darts.

“For fremtiden er det måske bedre at spille puljekampe. Også af hensyn til de hold som kommer langvejs fra, for jeg har stor respekt for dem. Vi har brug for dem, for dart bliver bedre overalt i verden.”

Således udtalte den nu firedobbelte World Cup of Darts vinder, Raymond van Barneveld, umiddelbart efter sin og Michael van Gerwens triumf søndag aften, hvor de i finalen ved hold-VM besejrede Skotland med Gary Anderson og Peter Wright på holdet.

LÆS OGSÅ: Holland forsvarede titlen som verdensmestre

Kommentaren om en eventuelt ny turneringsstruktur ved World Cup of Darts kom på bagkant af Barneveld refleksion over turneringen, hvor han blandt andet nævnte Hollands 5-0 sejr over Gibraltar i første runde. En sejr som betød, at Gibraltar blot fik lov at spille fem legs ved World Cup of Darts 2018.

Såfremt man i fremtiden vælger at spille i puljer, så vil det imidlertid ikke være første gang. Tilbage i 2013 var de 24 deltagende nationer inddelt i otte puljer med tre hold i hver, hvor de to bedst placerede gik videre til cup-kampene. Et hold var således garanteret minimum to kampe ved turneringen.

Barneveld er ikke den eneste, som de seneste dage har givet udtryk om fornyelse af turneringen. Blandt andet skriver den danske dartstatistiker, Martin Hawkins, på sin Twitter-profil, at han synes man bør spille doubleformat fra start til slut. PDC har tidligere givet udtryk for, at man var åben for fornyelse ved World Cup sammenhæng, og spørgsmålet er nu, om man i 2019 vælger at afvikle turneringen anderledes.

Synes du, at World Cup of Darts i fremtiden skal indledes med puljekampe?

Indlæser ... Indlæser ...

Synes du, at man ved World Cup of Darts bør spille doublekampe fra start til slut?

Indlæser ... Indlæser ...

Raymond van Barneveld giver her udtryk for sit ønske om, at man i fremtiden bør tage større højde for de hold som rejser langvejs fra. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*