Mensur Suljovic vinder af German Darts Masters 2018

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Mensur Suljovic kunne i går aftes fejre sæsonens første titel ved German Darts Masters 2018.

Den regerende Champions League vinder, Mensur Suljovic, sikrede sig i går karrierens første World Series of Darts trofæ. Det skete foran et rekordstort publikum i Veltins-Arena, som ifølge arrangørerne talte omkring 20.000 mennesker.

Finalen ved gårsdagens turnering skulle finde sin vinder mellem den 46-årige østriger og det blot 23-årige stortalent, belgiske Dimitri van den Bergh. En finale hvor Dimitri van den Bergh dog aldrig formåede at finde momentum, og derfor led et overbevisende 8-2 nederlag. De overbevisende cifre kom da også til udtryk gennem de to spilleres gennemsnit, hvor belgieren endte kampen på 86,66, mens Mensur Suljovic snittede 101,63 – blandt andet med fem 180’ere og en lukkeprocent på 61,54 til følge.

PDC’s dartekspert, Dan Dawson, skrev forinden kampen på sin Twitter-profil, at uanset hvem der ville vinde finalen, så ville Dimitri stå tilbage som turneringens stjerne. En udmelding som skulle ses i lyset af U23-verdensmesterens imponerende vej til finalen, hvor han i 8.-delsfinalen indledte turneringen med en overbevisende 6-0 sejr over det tyske hjemmebanehåb Martin Schindler. En kamp hvor Dimitri i øvrigt leverede turneringens højeste gennemsnit på intet mindre end 109,98.

Mindre imponerende blev det ikke, da belgieren i kvartfinalen besejrede den notoriske storfavorit, Michael van Gerwen, med intet mindre end 8-3, før han i semifinalen besejrede Gary Anderson med 8-7. Særligt Dimitris lukker på 124 for at bringe sig på stillingen 7-7 står tilbage som turneringens helt store oplevelse.

En andenplads i finalen var dog i sidste ende alt hvad det kunne blive til for Dimitri, idet han som bekendt tabte 8-2 i finalen. Et resultat som betød, at Mensur Suljovic kunne fejre sin første turneringssejr siden september sidste år. En sejr som blev indledt med en 6-2 sejr over tyske Robert Marijanovic, efterfulgt af en 8-7 sejr over Rob Cross inden Peter Wright blev besejret 8-2 i semifinalen.

Resultater
Første runde
Raymond van Barneveld 6-0 Manfred Bilderl
Jamie Lewis 6-5 Nico Kurz
Mensur Suljovic 6-2 Robert Marijanovic
Gary Anderson 6-2 Gabriel Clemens
Dimitri Van den Bergh 6-0 Martin Schindler
Michael van Gerwen 6-4 Max Hopp
Peter Wright 6-1 Dragutin Horvat
Rob Cross 6-4 Stefan Stoyke

Kvartfinaler
Gary Anderson 8-6 Jamie Lewis
Dimitri Van den Bergh 8-3 Michael van Gerwen
Peter Wright 8-7 Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic 8-7 Rob Cross

Semifinaler
Dimitri Van den Bergh 8-7 Gary Anderson
Mensur Suljovic 8-2 Peter Wright

Finale
Mensur Suljovic 8-2 Dimitri Van den Bergh

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*