Jonny Clayton overraskende vinder af Austrian Darts Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

43-årige Jonny Clayton kunne søndag aften fejre karrierens ubetinget største triumf, da han i finalen ved Austrian Darts Open besejrede landsmanden Gerwyn Price.

Årets første to Europa Tour turneringer gik lige efter tegnebrættet, idet verdensranglistens nummer et og to, Michael van Gerwen og Peter Wright, mødtes i begge finaler, med hollænderen som senere vinder.

På den baggrund skulle man tro, at overraskelser skal findes udenfor Europa Tour-regi. Men siden da lykkedes det i sidste weekend verdensranglistens daværende nummer 48, Max Hopp, at gå hele vejen ved German Darts Open. En overraskelse som i går blev fulgt op af verdensranglistens nummer 24, Jonny Clayton, som på samme vis sent søndag aften overraskende kunne lade sig kåre som vinder af sæsonens fjerde Europa Tour, Austrian Darts Open.

LÆS OGSÅ: Video: Se Max Hopp sikre sig karrierens største triumf

Sejren ved Austrian Darts Open er den blot anden ProTour sejr i karrieren for den 43-årige waliser, som i finalen, foran et tætpakket entusiastisk østrigsk publikum, besejrede sin landsmand Gerwyn Price med cifrene 8-5. Med til sejren hører en præmiesum på godt og vel 185.000 danske kroner, alt imens Clayton nu må anses som favorit, på bekostning af spillere som Jamie Lewis og Mark Webster, til at danne par med netop førnævnte Gerwyn Price ved næste måneds World Cup of Darts.

Selvom Jonny Claytons samlede sejr ved weekendens turnering kan betragtes som en overraskelse i sig selv, så var dette års Austrian Darts Open i det hele taget kendetegnet ved overraskelse efter overraskelse, hvor favoritterne faldt én efter én.

Den notoriske storfavorit Michael van Gerwen havde forinden turneringen valgt at melde afbud, hvilket til en start åbnede lodtrækningen for feltets øvrige favoritter. Allerede i anden runde måtte førsteseedede Peter Wright imidlertid pakke skuffet sammen efter et 6-4 nederlag til en velspillende James Wade, hvorefter James Wade ikke formåede at udnytte sit momentum i sit efterfølgende 6-3 nederlag til den senere vinder. Kort forinden havde Dave Chisnall i øvrigt måttet melde afbud efter at have pådraget sig en skade. Omfanget af skaden kendes endnu ikke.

Øvrige favoritkandidater som Rob Cross og Michael Smith måtte ligeledes kapitulere i de efterfølgende kvartfinaler efter nederlag til henholdsvis Gerwyn Price og Joe Cullen. Ved indgangen til semifinalerne var hjemmebanehåbet Mensur Suljovic så at betragte som favorit, men et uskønt 6-7 nederlag til Jonny Clayton ødelagde Champions League-vinderens håb om succes foran sine landsmænd, hvortil Gerwyn Price kom sejrrigt ud af den anden – ligeledes uskønne – semifinale med endnu et 7-6 resultat til følge på bekostning af Joe Cullen.

I finalen var det i lang tid Gerwyn Price som dominerede kampen, men ved stillingen 5-5 tog Clayton styrringen, og afgjorde således kampens sidste tre legs i 16, 11 og 14 dart med et finalegennemsnit på 96,8 til følge.

Resultater

Tredje runde
Michael Smith 6-2 Dimitri Van den Bergh
Joe Cullen 6-3 Mervyn King
Gerwyn Price 6-3 Wayne Jones
Rob Cross 6-5 Steve Beaton
Daryl Gurney 6-3 Darren Webster
Mensur Suljovic 6-3 Cristo Reyes
Ian White 6-3 Simon Whitlock
Jonny Clayton 6-3 James Wade

Kvartfinaler
Joe Cullen 6-2 Michael Smith
Gerwyn Price 6-3 Rob Cross
Mensur Suljovic 6-1 Daryl Gurney
Jonny Clayton 6-4 Ian White

Semifinaler
Gerwyn Price 7-6 Joe Cullen
Jonny Clayton 7-6 Mensur Suljovic
Best of 13 legs

Finale
Jonny Clayton 8-5 Gerwyn Price

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*