Optakt: I dag afgøres Austrian Darts Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Mensur Suljovic jagter succes på hjemmebane ved Austrian Darts Open.

Femteseedede Mensur Suljovic er den eneste tilbageværende østriger ved den sjette udgave af Austrian Darts Open. En turnering hvor den regerende Champions League-vinder spillede sig i semifinalen tilbage i 2014, men ellers ikke har haft udpræget succes ved den eneste store dartturnering på hjemmebane. I gårsdagens 6-1 sejr over lettiske Darius Labanauskas viste Suljovic sig imidlertid fra sin bedste side, da han med et gennemsnit på 106,29 leverede turneringens indtil nu uden sammenligning bedste præstation. Det niveau skal nu føres videre til tredje runde, hvor hjemmebanefavoritten til eftermiddag møder spanske Cristo Reyes.

Vejen til en eventuel turneringssejr blev desuden en kende mere overskuelig i går aftes, idet førsteseedede Peter Wright led et velspillet 4-6 nederlag til James Wade. 35-årige Wade fortsætter således sin forrygende form på Europa Touren, hvor han i sæsonens to første Europa Tours spillede sig i semifinalen.

Bookmakernes fortsatte favorit til titlen er dog fortsat den regerende verdensmester Rob Cross. Verdensranglistens nummer tre var dog i overhængende fare for at ryge ud allerede i gårsdagens anden runde, da han var heldig at overleve intet mindre end syv matchpile mod Steve West. 28-årige Cross vil være nødsaget til at hæve sit niveau, hvis han vil gøre sig reelle forhåbninger om en tiltrængt turneringssejr.

Michael van Gerwens fraværd ved turneringen har i øvrigt åbnet turneringen på vid gab, hvilket betyder, at spillere som Gerwyn Price og Michael Smith ligeledes vil have realistiske forhåbninger om at kunne gå hele vejen ved søndagens afgørende kampe. Det samme vil gøre sig gældende for underdogs som Ian White og Daryl Gurney, mens også Dimitri van den Bergh indtil nu har vist gode takter i turneringens indledende kampe.

Dagens kampprogram kan ses her nedenfor. Alle kampe spilles bedst af 11 legs, på nær semifinalerne (13) og finalen (15). Alle kampene kan ses live på PDC.tv.

Tredje runde (klokken 13:00)
Michael Smith vs. Dimitri van den Bergh
Joe Cullen vs. Mervyn King
Wayne Jones vs. Gerwyn Price
Rob Cross vs. Steve Beaton
Daryl Gurney vs. Darren Webster
Mensur Suljovic vs. Cristo Reyes
Ian White vs. Simon Whitlock
James Wade vs. Johnny Clayton

Klokken 19:15
Kvartfinaler
Semifinaler
Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*