Gary Anderson vinder UK Open for første gang i karrieren

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Anderson vandt søndag aften UK Open for første gang i sin karriere.

Efter at have tabt sine seneste fire major finaler, så lykkedes det søndag aften endelig for skotske Gary Anderson at vinde sin 10. major. Kun Phil Taylor (77), Michael van Gerwen (28), Eric Bristow (24) og Raymond van Barneveld (21) har vundet flere, mens John Lowe ligeledes vandt 10 majors gennem sin karriere.

UK Open finalen skulle afgøres mellem den dobbelte verdensmester og det unge australske stortalent, Corey Cadby, og på trods af at Cadby formåede at levere et gennemsnit på 99,78, hvilket var en tand højere end Andersons 96,08, så blev missede doubler afgørende, hvilket betyder, at Cadby fortsat har sin første store TV-titel i seniorrækken til gode.

Gary Anderson var ligeledes i finalen i 2010. Dengang tabte han 11-5 til Phil Taylor.

Foruden trofæet blev Gary Anderson også præmieret med 70.000 pund, svarende til godt og vel 580.000 danske kroner, og konsoliderer dermed sin placering som nummer fire på verdensranglisten mens Cadby nu ligger nummer 53 efter blot tre måneder som indehaver af et Tour Card.

Kvartfinaler
David Pallett 10-5 Steve West
Robert Owen 10-3 John Part
Corey Cadby 10-6 Gerwyn Price
Gary Anderson 10-5 Rob Cross

Semifinaler
Gary Anderson 11-7 David Pallett
Corey Cadby 11-3 Robert Owen

Finale
Gary Anderson 11-7 Corey Cadby

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*