I dag afgøres UK Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Verdensmesteren Rob Cross (billede) kan i dag vinde karrierens anden major.

UK Open har en tradition for at være en turnering fyldt med overraskelser, men særligt dette års udgave er hidtil gået over i historien som en af de mest chokerende turneringer siden turneringen første gang blev afholdt i 2003.

Mens favoritterne, heriblandt den forsvarende vinder, Peter Wright, og verdensranglistens nummer ét, Michael van Gerwen, samt en lang række øvrige profiler som Raymond van Barneveld, Adrian Lewis, Dave Chisnall, James Wade og Simon Whitlock – for blot at nævne nogle – er faldet som fluer, så har spillere som David Pallett, Robert Owen og John Part fundet vej til kvartfinalerne. Særligt sidstnævntes vej til kvartfinalerne er spektakulær. Det er nemlig første gang siden november 2012, at den tredobbelte verdensmester har spillet sig i en kvartfinale i en major. Og selv hvis den 51-årige canadier skulle tabe eftermiddagens opgør mod Robert Owen, så vil de godt og vel 96.000 danske kroner som han vil værre sikret i præmiepenge være svarende til det samme beløb som han har vundet i de seneste 95 ranking-turneringer han har deltaget i siden VM i 2015.

Det er dog ikke alle favoritterne som har måttet kapitulere på vej til finaledagen. Særligt bookmakernes forhåndsfavoritter, Gary Anderson og Rob Cross, vil have forhåbninger om at gå hele vejen. Det særlige lodtrækningsystem ved UK Open, hvor der uden seedning trækkes lod til hver runde, har imidlertid resulteret i, at de to Premier League profiler allerede mødes i eftermiddagens sidste kvartfinale.

Derudover vil både Corey Cadby og Gerwyn Price ligeledes have realistiske ambitioner om at gå hele vejen, mens Steve West, John Part, Robert Owen og David Pallett vil håbe på at kunne levere en af historiens største overraskelser indenfor dartsporten.

Alle dagens kampe vil kunne ses live på Viaplay. Kvartfinalerne begynder klokken 13 og spilles bedst af 19 legs. Fra klokken 20:00 afvikles de to semifinaler efterfulgt af finalen. Både semifinaler og finale spilles bedst af 21 legs.

Kvartfinaler
David Pallett vs. Steve West
Corey Cadby vs. Gerwyn Price
John Part vs. Robert Owen
Gary Anderson vs. Rob Cross

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*