Debat: Hvem skal have de to wildcards til Top Gun-finalen?

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Per Laursen er bandt favoritterne til et af de to wildcards til Top Gun-finalen d. 18. november.

På onsdag offentliggøres det, hvilke spillere som tildeles de to eftertragtede wildcards til Top Gun-finalen lørdag d. 18. november. På forhånd har seks spillere allerede kvalificeret sig til finalen på baggrund af deres ranglisteplacering. De seks spillere er Alex Jensen, Lars Helsinghof, Dennis Lindskjold, Per Skau, Ulrich Meyn og Frede Johansen.

De to wildcards tildeles af henholdsvis Dansk Dart Unions kommunikationsudvalg og Jysk Fynske Medier. Nedenfor forsøger vi at danne et overblik over de mest oplagte kandidater til de to wildcards. Spillerne er ikke nævnt i prioriteret rækkefølge, men på baggrund af deres placering på Top Gun-ranglisten. En rangliste som kan ses her nedenfor.

1. Alex Jensen 33 point
2. Lars Helsinghof 27 point
3. Dennis Lindskjold 24 point
4. Per Skau 21 point
5. Ulrich Meyn 18 point
6. Frede Johansen 10 point
_______________________________________________________________________
7. Daniel Jensen 9 point
7. Per Laursen 9 point
9. Brian Christiansen 8 points
10. Vladimir Andersen 8 point
11. Glenn Honoré 7 point
11. Brian Løkken 7 point
12. Niels Heinsø 6 point
13. Mogens Christensen 6 point
14. Søren Gjerlufsen 5 point
14. Niels-Jørgen Hansen 5 point
16. Morten Paulsen 4 point
Daniel Jensen
(7)
21-årige Daniel Jensen er af mange anset som det største danske darttalent lige nu, og var da også blot et enkelt point fra at kvalificere sig til finalen. Et point som meget vel kunne være kommet i hus, hvis ikke Holbæk-spilleren havde meldt afbud til Top Gun i både Assens og Odense, til fordel for PDC-events.

Netop afbuddene kan være en medvirkende faktor til at Daniel Jensen i sidste ende ikke bliver tildelt et wildcard. Omvendt kan man ikke sætte spørgsmåltegn vedrørende Daniels Jensens dedikation, efter at have ofret adskillige ressourcer på at deltage ved blandt andet PDC’s ungdoms-tour. Daniel Jensen har indtil nu haft en ganske fornuftig sæson i den danske 1. division, hvor han indtil nu har vundet 16 ud af sine 20 kampe, og i øvrigt spillede sig til en flot bronze-medalje ved DM tidligere i år, hvor det undervejs blev til sejre over de etablerede landsholdsprofiler Alex Jensen og Mogens Christensen, inden han i semifinalen tabte til Per Laursen.

Per Laursen
Per Laursen valgte på lige fod med ovennævnte Daniel Jensen at melde afbud til Top Gun i både Assens og Odense. Det ligger selvfølgelig op til diskussionen om hvorvidt man i det hele taget har fortjent et wildcard, hvis ikke turneringen har været ens førsteprioritet. Omvendt er det proklamerede formål med Top Gun-turneringen i høj grad at promovere dansk dart, og i den sammenhæng er det svært at komme udenom Per Laursen, som de sidste mange år har vist sig som Danmarks absolut bedste dartsspiller, hvilket indtil nu har resulteret i tre individuelle danske mesterskaber og ni VM-omtrædener fordelt i BDO og PDC-regi. Det er svært at forestille sig at turnerings-arrangørerne ikke vil kigge i Per Laursens retning, omend afbuddene til Assens og Odense kan blive en faktor.

Se/gense Terry Jenkins 9-darter ved VM i 2014, hvor Per Laursen i sidste ende løb med sejren.

Vladimir Andersen
Den nyligt tilbagevendte Vladimir Andersen blev på kontroversiel baggrund tildelt et wildcard til Top Gun i Odense, på trods af ikke at have deltaget i så meget som et enkelt af de foregående events. En direkte kvalifikation til finalerunden havde krævet en samlet sejr i Odense, men Alex Jensen viste sig som en alt for stor mundfuld i finalen, hvorfor Vladimir nu må håbe på at blive tildelt endnu et wildcard, hvis han skal have chancen ved finalen d. 18. november.

Der er ingen der sætter spørgsmålstegn ved Vladimirs evner på en dartskive, og derfor vil det give mening hvis Vladimir får en billet videre til finalen – omvendt vil det være en ganske kontroversiel beslutning, såfremt man vælger at tildele den 28-årige vejlenser en plads blandt de otte finale-deltagere, og måske i virkeligheden for kontroversiel til at endnu et wildcard vil komme på tale.

Brian Løkken
I reklame-sammenhæng vil det være svært ikke at kigge i retning af den danske ranglistes nummer et, Brian Løkken. Brian Løkken meldte afbud til lørdagens Top Gun-event i Odense, til fordel for jagten på point til BDO’s verdensrangliste ved Hungary Classic- og Masters, og befinder sig derfor i lidt den samme situation som Daniel Jensen og Per Laursen, hvor man kan argumentere for, at det vil være kontroversielt at tildele et wildcard til en spiller som undervejs har meldt afbud til turneringens indledende runder. Omvendt kan man kun tage hatten af for Brian Løkkens jagt på VM-point, som blandt andet førte til en fornem sejr ved Gibraltar Open tilbage i marts måned.

Mogens Christensen
Leverede i sin åbningskamp ved Top Gun i Odense turneringens hidtil højeste gennemsnit på hele 94,94 i 6-0 sejren over Frank Knudsen. Desværre for Mogens Christensens vedkommende har det bedste resultat ved Top Gun været kvartfinalepladsen ved den første runde i Sdr. Omme, hvorfor det ikke vil være på resultatmæssig baggrund at ‘Turbo’ skulle blive tildelt et potentielt wildcard. Omvendt er Mogens Christensen kendt for sit imponerende top-niveau og sit forholdvis høje bundniveau. På trods af manglende resultater, taler de mange landsholds-udtagelser og deltagelse ved alle fem indledende runder til Potten-spillerens fordel.

Hvem synes du skal have ét af de to wildcards til Top Gun-finalen d. 18. november?

  • Per Laursen (38%, 71 Stemmer)
  • Daniel Jensen (22%, 41 Stemmer)
  • Vladimir Andersen (18%, 34 Stemmer)
  • Brian Løkken (14%, 26 Stemmer)
  • Mogens Christensen (8%, 15 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 125

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*