Kan Cadby forsvare sin titel – eller ser vi en ny ungdomsverdensmester?

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Lawrence Lustig/PDC

I dag afholdes verdenmesterskaberne for U23. Hvem vinder den fornemme titel?

Sidste år nappede Corey Cadby titlen, men kan han gøre det igen? Mange spændende navne deltager i dette års turnering og derfor er intet givet på forhånd.

Når man kigger nedover de 64 deltagere, så er der op til flere navne som springer i øjnene. Her kan nævnes Dimitri Van den Bergh, Martin Schindler, Max Hopp, Benito van de Pas, Corey Cadby og danske Daniel Jensen, som vi tidligere bragte et interview med om netop denne turnering.

Nogle kunne måske undre sig over deltagelsen af Benito van de Pas, men da han overholder reglerne for alder, på trods af, at han er blevet 24, og han samtidig er blandt de 32 bedste på PDC’s Order of Merit, så er han automatisk kvalificeret.

Men hvem kan så vinde turneringen? Cadby er selvfølgelig selvskrevet som favorit. Han vandt turneringen sidste år og har i løbet af World Series-sæsonen vist, at han besidder evnerne til at spille med om de helt store pokaler. Under denne weekends World Series-finaler blev det til et smalt nederlag til Gerwyn Price på 6-5 i anden runde, efter at Cadby have slået Jelle Klassen i første runde.

Som nævnt deltager også mesteren fra 2015, nemlig Max Hopp. Max Hopp har ikke helt formået at være med helt fremme på den store PDC-scene i år. Men dermed ikke sagt, at han har gjort det dårligt. Under World Cuppen, hvor han dannede par med Martin Schindler, blev det til en kvartfinale-plads, hvor Hopp endda vandt over Raymond van Barneveld. Desværre blev Schindler slået af Michael van Gerwen og i doublen kunne de to unge tyskere intet stille op.

Hopp var, ligesom Cadby, også deltagende ved weekendens World Series, hvor det også blev til en eliminering i anden runde, da han løb ind i Michael van Gerwen. Hopp havde ellers i fornem stil slået Adrian Lewis i første runde.

Så Hopp må altså betragtes som en af favoritterne og rammer han dagen, så bør han som minimum kunne spille sig i en kvartfinale, hvis ikke en semifinale.

Derudover har også Dimitri Van den Bergh “varmet op” til turneringen via World Series. Han var faktisk den der kom længst i turneringen, da han nåede kvartfinalen efter at have slået Michael Smith og Raymond van Barneveld, så der er ingen tvivl om, at “The Dreammaker” kommer i god form.

Og sidst men ikke mindst, må man jo ikke glemme føromtalte Benito van de Pas, som bare oftere og oftere optræder på den helt store scene. Hans mange gode præstationer har indtil videre skaffet ham en plads som nummer 14 på Order of Merit, så der kan heller ikke være det store spørgsmålstegn ved hans favoritværdighed.

Så der er ingen tvivl om, at danske Daniel Jensen skal op imod et felt, som er i absolut topform. Daniel Jensen selv deltog i weekenden i PDC’s Development Tour, hvor det om lørdagen blev et farvel allerede i anden runde, men om søndagen nåede han dog blandt de sidste 32.

Sidst skal det nævnes, at i dag bliver stort set hele turneringen afviklet. Kun finalen afvikles senere, da den først spillet den 26. november, som en slags opvarmning til Players Championship Finals.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*