European Championship: Lørdagens kampe

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

I aften afgøres de sidste 1/8-delsfinaler inden søndagens kvart- semi og finalekampe.

I går imponerede Michael van Gerwen endnu engang dartverdenen, da han med et solidt gennemsnit på 105,41 overbevisende ekspederede Ian White ud af turneringen med en sejr på 10-1. Den fornemme præstation kommer på et godt tidspunkt for verdensmesteren, da der så småt var begyndt at ane sig en usikkerhed om hollænderens overlegenhed. Den spekulation er nu lagt tilbage i graven, og ‘MVG’ er endnu engang massiv favorit til at vinde turneringen.

Michael van Gerwens umiddelbare førsteudfordrer til tronen, Peter Wright, får således sin sag for, når han i aftenens sene kamp skal forsøge at sætte sig i respekt overfor konkurrenterne. En opgave som ikke er helt så lige til som man måske kunne antage, taget i betragtning af at aftenens modstander blot er placeret som nummer 42 på verdensranglisten. Navnet er Johnny Clayton, og på trods af den beskedne placering på ranglisten, så er waliseren i sit livs form. Clayton vandt for få uger siden sin første PDC-titel i karrieren ved Players Championship 22, og indledte desuden årets European Championship med et fornemt gennemsnit på 102,8 i sin 6-1 sejr over Dimitri van den Bergh. Peter Wright kan med andre ord ikke tage en kvalifikation videre til kvartfinalerne for givet på forhånd.

Hvem vinder kampen?

  • Peter Wright (100%, 3 Stemmer)
  • Johnny Clayton (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 3

Indlæser ... Indlæser ...

Aftenens første kamp skal imidlertid finde sin vinder mellem tredje-seedede Michael Smith og Benito van de Pas.

Bedømt ud fra spillernes præstationer i første runde så er Benito at betegne som favorit. I en højintens kamp mod landsmanden Vincent van der Voort, var det Benito som trak det længste strå med en 6-5 sejr, hvor han undervejs dog måtte overleve 2 matchpile.

Michael Smith skulle ganske vist ikke bruge den form for held for at spille sig videre til anden runde, da han sejrede 6-4 over unge Nathan Aspinall. Alligevel var det en krampagtig forestilling af den tidligere ungdomsverdensmester, som til gengæld var god på sine doubler med en lukkeprocent på 50 %. Formår Smith i aften at kombinere sin kynisme på doublerne med et ordentligt nedspil, så vil Smith være favorit til aftens første kamp – en kamp som er vigtig for begge parter, eftersom begge spillere generelt har kæmpet med at finde momentum i indeværende sæson.

Hvem vinder kampen?

  • Michael Smith (50%, 1 Stemmer)
  • Benito van de Pas (50%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 2

Indlæser ... Indlæser ...

På mange måder er aftenens kamp mellem Rob Cross og Dave Chisnall forhånd ekstra spændende. Rob Cross er sæsonens helt store oplevelse. På trods af at det blot er Cross’ første sæson i PDC, har han allerede formået at vinde hele 2 players championship events, lave en 9-darter og trække sig sejrrigt ud af opgør mod Michael van Gerwen og Peter Wright. Spørgsmålet er, om Cross også kan levere varen foran rullende kameraer og et enormt publikum? Det kan under alle omstændigheder vise sig at blive nødvendigt, set i lyset af Chisnalls fornemme sejr i første runde, hvor Premier League-spilleren leverede et gennemsnit på 99,51 i 6-1-sejren over Cristo Reyes.

Hvem vinder kampen?

  • Rob Cross (50%, 1 Stemmer)
  • Dave Chisnall (50%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 2

Indlæser ... Indlæser ...

Den sidste kamp på programmet er opgøret mellem Daryl Gurney og Stephen Bunting.

Det er efterhånden svært at forestille sig, at det blot er få år siden, at Stephen Bunting tog PDC med storm efter at have skiftet fra BDO ovenpå Lakeside-sejren i 2014, og efterfølgende markerede sig med en godkendt præstation i Premier League. De seneste år har det dog knebet for Bunting, som har haft svært ved at genvinde sit ellers lovende potentiale. Det er således ikke længe siden, at Bunting overvejede et karrierestop.

32-årige Bunting er dog fortsat en del dette års European Championship, og viste generelt tegn på bedre takter i sin 6-5-sejr over Joe Cullen i første runde. Med en 15-dart i sidste og afgørende leg, viste Bunting at kynismen til sejr fortsat er der – men er det nok mod den forsvarende Grand Prix-vinder og nummer 6 på verdensranglisten?

Hvem vinder kampen?

  • Daryl Gurney (100%, 2 Stemmer)
  • Stephen Bunting (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 2

Indlæser ... Indlæser ...

Aftenens kampe sendes live på Viaplay fra klokken 20:00.

Program:
Michael Smith vs. Benito van de Pas
Rob Cross vs. Dave Chisnall
Daryl Gurney vs. Stephen Bunting
Peter Wright vs. Johnny Clayton

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*