Johnny Clayton overraskende vinder af Players Championship 22

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Johnny Clayton vandt i dag sin første PDC-titel i karrieren, på en dag hvor ingen af verdensranglistens top 32 spillede sig i semifinalen.

Årets sidste players championship-event, forud for november måneds Players Championship Finals, blev i dag overraskende vundet af walisiske Johnny Clayton, hvilket markerer Claytons første ProTour-sejr i karrieren. Sejren betyder i øvrigt, at hele 15 forskellige spillere i år har vundet titler i players championship-regi, hvor kun Rob Cross (4), Gary Anderson (3), Michael van Gerwen (2) og Joe Cullen (2) har vundet mere end én titel.

Der var i det hele taget tale om et event fyldt med overraskelser, idet ingen fra verdensranglistens top 32 formåede at spille sig i semifinalen. Spillere som Peter Wright, Jelle Klaasen, Simon Whitlock, James Wade og Kim Huybrechts tabte alle deres første kamp, hvilket banede vejen for flere lykkeriddere.

Semifinalerne skulle således afgøres mellem James Wilson og Jamie Caven, alt imens blot 21-årige Jeffrey de Zwaan tabte 4-6 til dagens samlede vinder.

Kampen mellem James Wilson og Jamie Caven blev aldrig for alvor spændende, og endte med en komfortabel 6-3 til Wilson.

Forinden finalen havde James Wilson formået at spille sig i to semifinaler tidligere på sæsonen, men jagtede altså sæsonens første turneringssejr. En stensikkert 6-1 sejr til Clayton betyder dog, at Wilson skuffet måtte tage til takke med anden pladsen.

Med til sejren følger en præmiesum på £10.000, svarende til knap 83.000 danske kroner.

Dagens øvrige resultater kan findes på PDC’s hjemmeside.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*