I dag afgøres European Championship

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright har haft en fænomenal sæson – men kan han stille noget op mod Michael van Gerwen, hvis de to mødes i finalen?

I dag afgøres det hvem der løfter trofæet ved European Championship of Darts. 32 spillere havde forinden i dag kvalificeret sig gennem de i alt 12 indledende Europa Tour-events. Nu er der blot 8 tilbage.

Blandt de 8 er to tidligere vindere af turneringen – Michael van Gerwen og Simon Whitlock. Mens Michael van Gerwen har vundet turneringen de sidste 3 år, stod Whitlock øverst på sejrsskammelen i 2012. De to tidligere vindere ramler i øvrigt allerede sammen i dagens første kvartfinale, hvor der spilles bedst af 19 legs.

Hvem vinder kampen?

  • Michael van Gerwen (64%, 7 Stemmer)
  • Simon Whitlock (36%, 4 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 11

Indlæser ... Indlæser ...

Simon Whitlock har følge af en anden australier i kvartfinalerne i skikkelse af Kyle Anderson. 30-årige Anderson har haft en fornem sæson, efter at han helt tilbage ved til ved december sidste år måtte trække sig fra VM på grund af Visa-problemer, og efterfølgende missede en stor del af årets indledende turneringer. Siden da har Anderson dog vundet sin første PDC-titel ved Players Championship 17, for så en uge senere at sejre ved Auckland Masters.

Anderson skal forsøge at ride videre på bølgen mod ligeledes formstærke Mensur Suljovic. Suljovic som selv har kunnet tilføje en del nævneværdige titler til CV’et i løbet af sæsonen.

Hvem vinder kampen?

  • Mensur Suljovic (91%, 10 Stemmer)
  • Kyle Anderson (9%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 11

Indlæser ... Indlæser ...

De øvrige kvartfinaler skal afgøres mellem Peter Wright og Daryl Gurney, mens Michael Smith skal forsøge at besejre Rob Cross i eftermiddagens sidste opgør. Vinderen af disse kampe skal så møde hinanden i den sidste af i alt to semifinaler, inden finalen afgøres i aften.

Hvem vinder kampen?

  • Peter Wright (64%, 7 Stemmer)
  • Daryl Gurney (36%, 4 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 11

Indlæser ... Indlæser ...

Hvem vinder kampen?

  • Rob Cross (69%, 9 Stemmer)
  • Michael Smith (31%, 4 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 13

Indlæser ... Indlæser ...

Eftermiddagens kampe starter klokken 14:00, og kan streames live på Viaplay. Det samme kan aftenens semifinaler og finale som starter klokken 20:00.

Kampprogram:

Kvartfinaler 14:00
Michael van Gerwen vs. Simon Whitlock
Kyle Anderson vs. Mensur Suljovic
Peter Wright vs. Daryl Gurney
Rob Cross vs. Michael Smith
Bedst af 19 legs

Semifinaler 20:00
Van Gerwen/Whitlock vs. Anderson/Suljovic
Wright/Gurney vs. Cross/Smith
Bedst af 21 legs

Finale
Bedst of 21 legs

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*