Se sæsonens 15 højeste gennemsnit på PDC’s Europa Tour

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Den regerende verdensmester påviser endnu engang sin suverænitet – denne gang på listen over årets højeste gennemsnit på PDC’s Europa Tour.

Der er efterhånden ikke længere nogen som stiller spørgsmåltegn ved Michael van Gerwens suverænitet. Hollænderen vandt senest sin 6. Europa Tour-titel i år ud af 12 mulige. Foruden de 6 sejre, er det undervejs også blevet plads til hele 7 præstationer som berettiger til en placering på listen over de 15 højeste gennemsnit på årets Europa Tour.

Foruden Michael van Gerwen er der kun en enkelt anden spiller som optræder mere end en enkelt gang på listen – Joe Cullen. De øvrige spillere er Dave Chisnall, Peter Wright, Benito van de Pas, Rob Cross, Kyle Anderson og Jan Dekker.

Mest overraskende navn er på listen er Michael van Gerwens landsmand, ovennævnte Jan Dekker. Den dobbelte Lakeside-semifinalist har fortsat sin første PDC-titel til gode, men sniger sig lige nøjagtig ind som nummer 15 på listen over årets højeste gennemsnit. Den fornemme præstation faldt i en 6-3 sejr over James Wilson tilbage i maj måned ved European Darts Grand Prix.

Årets højeste gennemsnit blev dog – ikke overraskende – leveret af Michael van Gerwen, da den regerende verdensmester i sin 6-1 semifinalesejr ved Austrian Darts Open leverede en gennemsnit på hele 115,57 over Cristo Reyes.

Gennemsnittet på 115,57 er dog en del under Michael van Gerwens verdensrekord på 123,40, som faldt i en Premier League-kamp mod Michael Smith tilbage i 2016 (En kamp som kan ses/genses nedenfor). Michael van Gerwen kan dog trøste sig ved, at snittet berettiger til en plads som det 22. højeste i TV-historien.

Den samlede liste over årets højeste gennemsnit er udarbejdet af Twitter-brugeren “TheRedBit”, og kan ses nedenfor:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*